‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Lenasdixi gazdi (Dixi), 2014. November 12. #2683

Sziasztok:) nemrég kaptam a kiskutyámat,aki egy német spicc. érdekelne,hogy hogyan szoktassam az alomhoz,mert még nincs hozzászokva a tisztasághoz,és mindenhová kakil csak az alomba nem.néhány tipp? :(

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Violetta12 gazdi (Füli), 2014. November 12. #13608

A kutyák nem nagyon szoktak almozni,legalábbis én még nem láttam almozó kutyát. Lehet beszerezni kutyapelenkát. Amit csak le kell tenni a földre(nem,olyan mint a kisbabáknak) és szaggátló is. Ezt kutya boltokban tudod beszerezni pl.: Fresnapf vagy esetleg ZooDoom. Úgy kell rá szokatni a kiskutyát a pelenkáhozalomhoz,hogy mindig nézed mikor áll be olyan pozícióba,amikor kakálni kell neki. Olyankor tedd bele az alombarakd rá a pelenkára. Majd ha elvégezte a dolgát dícsérd meg vagy adj neki jutalomfalatot :) Nekünk ez bevált!

Válaszolta Lenasdixi gazdi (Dixi), 2014. November 20. #13640

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat :) Az almos megoldást végleg elvetettem, és szerencsére a kicsi már egy hét alatt nagyon sokat tanult az idősebb kutyáinktól ,ugyhogy mostmár nem piszkit a garázsunkba,hanem kimegy a fűre. :) És valóban nagyon tanulékony :) imádom :D mégegyszer köszi mindent :D

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. November 13. #13609

Érdemes evés után figyelned,mert utána biztosan üríteni fog például. Így könnyebb lesz elkapni a pillanatot. :)

Válaszolta Lenasdixi gazdi (Dixi), 2014. November 14. #13612

A kérdező hozzászólása:

Nagyon szépen köszönöm a segitséget.Mindenképpen megfogadom a tanácsokat.Nagyon sokat segitettetek :)

Válaszolta SzSzandra gazdi (Blackie), 2014. November 18. #13638

Kutyapelussal próbálkozz,ill. helyhez szoktató cseppel vagy ha látod,h. véletlenül valahova csurrantott itasd fel a pelussal,hátha szagalapján tudni fogja máskor hova kell mennie. Másik verzió,h. nagyon sasolod mikor kéne pisilni v. kakilnia és gyorsan rárakod a pelusra. Ha pedig összejön neki jóóóóól megdicsérni szóval és jutifalattal is,h. milyen szép,ügyes,okos kutyus ő. Ne izgulj a Spitzek nagyon tanulékonyak! Nálunk fiú létünkre hamar ment ez a szobatisztasági dolog...lekopogom. :D :)