‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Hector2012 gazdi (Hector), 2014. November 25. #2689

Golden retrievernél az advantix cseppek okozhatnak-e endogén excémát?

Goldi kutyusom 3 éves lesz, és fél éves kora óta allergiás bőrgyulladása van. mire egyikből kikezeljük ( antibiotikum, allergia elleni inj.) már kezdődik is a másik. ételallergiára gyanakodott az orvos, ezért csak minőségi halas tápot kaphat. én viszont a kullancs elleni cseppekre gyanakszom, mert legutóbb a cseppentés helye körül lett a gyulladás. a cseppek helyett most gyógyszert kapott kullancs és bolha ellen.
azóta nem jött ki az allergiája. okozott már valakinél allergiát az advantix?

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. November 26. #13642

Nálunk az összes bolha-kullancs csepp allergiás tünetet okoz, a drágábbak is, sajnos. Nálunk mindegy, hogy milyen márka legfeljebb nem az első hónap után, de második adagnál már biztos jelentkeznek a tünetek. Az egyik kevésbé márkástól Bojszi szőre körben a nyakán kihullott egy csíkban és be is dagadt szegénynek. Mi csak nyakörvet tudunk használni, esetleg próbáljátok meg ti is, hátha ez beválik. Mi most gyógynövényest használunk, bár azt mondják, hogy ez nem öli meg, csak távol tartja az élősködőket, de eddig jó volt.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. November 26. #13641

Ételallergia sajnos lehet hiába a jó táp. Több mindenre is lehet allergiás a kutya, és a tápokban is lehet olyan összetevő ami ezt kiváltja. Esetleg másik dokihoz vagy kisállatkórházba ha elviszitek, ott jobban ki tudják vizsgálni, hogy mi baja :)