‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Sz01 gazdi (Kili), 2015. January 02. #2701

Miért félnek a kutyák annyira szilveszterkor?

A kutyák ragadozók így nincs annyira bennük az ösztönös félés az új dolgoktól. akkor a hangoktól miért ijednek meg szilveszterkor annyira hogy elszökni is képesek?
nekem papagájaim vannak akik prédaállatok így ösztönösen minden újtól félnek. nekem a legijedősebb fajból is van 2 akik képesek egy kis hirtelen hangtól is ijedtükben össze-vissza repkedni pl.hirtelen ajtónyitás. a tűzijátéktól mégse félnek. éjfélben egyikük félig aludt másikuk kint volt a szobában és békésen nézegetett ki az ablakon.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2015. January 02. #13695

Bojszi menhelyes kutyus volt, nem tudni milyen volt az előélete. Az elején például mikor elővettem a felmosó fát, elbújt a lakás másik végébe, így mindig óvatosan akasztottam le, már nem fél. A dörgés még mindig mumus, de már a vihar szelére elkezd hazafelé iszkolni és nem hajlandó sétálni. A lakásban már nem fél tőle. A petárdázás egy baromság, most szilveszterkor délután hatkor dobtak a Bazilika mellett az emberek közé egyet, két kisgyerek annyira megijedt, hogy hangosan sírva fakadtak, alig tudták megnyugtatni őket a szülők. Arról nem szólva, hány kutya kóborol az utcán, mert a gazdi nem elővigyázatos ilyenkor és a blöki ijedtében világgá szalad. A Tv-ben is elmondták, hogy a hirtelen erős zajra még az amúgy békés kutyák is megzavarodhatnak és akár két méteres kerítésen is képesek átmászni, több kilométerre elrohanhatnak az otthonuktól. Csak bízni tudok abban, hogy előbb-utóbb mindegyik hazaér és nem válik otthontalanná az emberi felelőtlenség miatt.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. January 02. #13694

A kutyának sokkal jobb a hallása mint az embernek, így erősebben is hallják ezeket a durranásokat. Jóval hangosabban mint mi. Főleg ha a házak fala még vissza is küldi a hangot, akkor nem tudják pontosan, hogy melyik irányból jön, és hogy ilyenkor hova bújjanak. De nem csak a kutyák, a macskák, és az egyéb háziállatok (ló, kecske stb) is nagyon félnek az ilyen hangos zajoktól. ŰNincsenek hozzászokva. De nyilván egy rendőrkutya a kiképzése során ilyet is tapasztalat (petárdát pl) így azok egyáltalán nem félnek tőle, mert hozzá lettek szoktatva. Vagy egy olyan ló, akit különböző bemutatókra visznek, neki is tűrnie kell az ostor pattogó hangját, így szerintem ők is kevésbé félnek ilyen helyzetben :)

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. January 02. #13693

Azért fél,mert túl hangos nekik. Kinbvannak azt hallgatják több órán át... Így elegök van,és elszöknek,majd megőrül,mert foggalma sincs mi ez...

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. January 02. #13692

Azért fél,mert túl hangos nekik. Kinbvannak azt hallgatják több órán át... Így elegök van,és elszöknek,majd megőrül,mert foggalma sincs mi ez...