‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2015. May 04. #2726

Kutyához kiscicát

Szerintetek jó ötlet egy másfél éves ivartalanított szuka kutyához kiscicát hozni? régen volt mellette egyszerre kerültek majdnem ide csak sajnos a cica elpusztult januárban. együtt is aludtak meg nem annyira bántotta. be merjek még egyet vállalni mellé? és ha igen milyen fajtát szerintetek?

kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2015. May 04. #13777

Szerintem nyugodtan belevághatsz, csak legyen egy hely, ahova a kutya nem mehet be, a cica viszont igen és a cica tempója szerint haladjatok: látni fogjátok, hogy mennyire lesz érdeklődő és csak akkor engedjétek a kutyához, amikor ő kezdeményez.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2015. May 04. #13776

A kérdező hozzászólása:

Hát a szomszédba is van 3 cica és azokkal nincs semmi baja, csak menne velük játszani.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2015. May 04. #13775

Meg lehet próbálni, de az is fontos, hogy a macska is kedvelje a kutyát. Láttam, már olyan kismacskát, hogy egész pici korában már rettegett a kutyáktól. Fokozatos szoktatás a fontos és szerintem először csak ismerkedni hozd el a cicát. Az én kutyám mellett két macsek van, a kutya jött később, már felnőtt volt és a cicák is már benne voltak a korban, de egy hét alatt megszokták egymást. Az is igaz, hogy érdekes módon nem a kutya volt ellenséges, hanem a két macska, pedig előtte a szomszéd kutyája is bejárt hozzánk és nem volt semmi probléma. Egy hétig zártuk őket (lakás lefelezve), majd megszüntettük az elzárást és figyeltük őket, rá sem hederítettek egymásra. A kutyus már öt éve van nálunk és mostanában fordul elő csak, hogy megpróbálja a macskákat terrorizálni, de ilyenkor megszidom. Az utcán sem kergeti a cicákat, sőt odajönnek hozzánk a kóborok, nem félnek tőle, szerintem türelem és szoktatás kérdése és élhet kutya és macska békében. Sok sikert!