‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2015. May 07. #2730

Sziasztok! a kutyám 1 éves és nem hajlandó a kutya ágyában aludni pedig még régebben mindig ott aludt

Sziasztok! a kutyám 1 éves és nem hajlandó a kutya ágyában aludni pedig még régebben mindig ott aludt de mostanában inkább a kanapét használj amit különben nem szeretünk amikor ott alszik mert mindig tiszta szőr lesz az egész kanapé.valaki esetleg nem tudná hogy miért csinálja ezt? előre is köszönöm a válaszokat!

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. May 07. #13780

Azért csinálja, mert megteheti. Ha nem szeretitek, hogy a kanapén van, akkor nem szabad neki engedni. Ilyen szóba sem jöhet, ha ti azt nem akarjátok. Ha egyszer megengeditek neki, hogy fölmenjen, akkor úgy lesz vele, hogy akkor máskor is fölmegy. Gyorsan rájönnek, hogy mit szabad, és mit nem, és amit szabad egyszer azt kiterjesztik több alkalomra is. :D Szólj rá, ha felmegy a kanapéra, zavard le onnan. Ne hívd, hanem küldd le lehetőleg egy határozott "lefelé"-vel. Ha leszállt onnan, akkor dicsérd meg. Kapjon megerősítést arra, ha nem a kanapén van, és arra is, ha ott van. Gyorsan le lehet szoktatni róla, és akkor majd visszaszokik a saját fekhelyére. :)