‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte athoslena gazdi (Léna), 2015. July 17. #2766

Hogy tudom vízhez szoktatni?

A kutyám léna retteg a víztől.még ha rácsepegtetek egy kicsit akkor is befut a házába.van neki egy kis kádja.attól is fél.most 2 éves bullmasztiff.hogyan tudom vízhez szoktatni?kérlek segítsetek!előre is köszi!!

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. July 18. #13917

Nálunk is magas a kádjának a széle, ezért az elején nem mászott bele teljesen... De most már megszokta, és ki-be ugrál a medencébe... Bár nem tudom, hogy Léne mennyire mozgékony, és hogy megy neki az egy helyből ugrás... :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. July 18. #13915

Annak elég magas a széle szerintem, és az lehet a baj. Bezártság érzése van, nem tud kényelmesen mozogni sem, kicsi neki, és kibelépni is bonyolult. Egy kagyló alakú homokozó olyan 1500-2000 ft azzal jobban jártok, mert méretben nagyobb viszont alacsony a széle, így kényelmesen mozoghat is benne. :)

Válaszolta athoslena gazdi (Léna), 2015. July 18. #13914

A kérdező hozzászólása:

Sziasztok!Lénának egy ilyen kis babakádja van amibe pont beleférne.Anyukám gyerekkori kiskádja volt amibe kisbabakorában fürdették.Ezt régen amikor meghoztuk Athost kimostuk és abban fürdik.A Lénának szoktunk belőle vacsit adni és múltkor ivott is belőle.

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. July 18. #13913

Nem túl jó ötlet lelocsolni a kutyát a tálkájából, mert így csak mégjobban félni fog a víztől...

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. July 18. #13911

Szia. :) ugyen ez volt a mi kutyankkal is. Retteget,de ajánlom elöször azt,higy egy kis vizet pl a vizes táljábol ha ott áll locsold le a lábát,vagy pedig egy homokozó kéne én a gyerekkori műanyag homokozóm kitisztítottam és oda adtam neki és belemegy,de nem tudom,higy te hol laksz,de keress egy kutyauszodát a kozelbe,nekünk az segített,és megszeredte a vizet,vagy pedig egy közeli tóhoz vidd le és sétálj be vele PÓRÁZON

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. July 17. #13909

Szia! Elöszőr a mi kutyánk sem akart bemenni a neki szánt medencébe... Egyszer beleraktuk (akkor még alig volt benne víz) így szokta a medencét... Utánna már egyre több vizet töltöttünk bele, és jutifaliért a melső két lábával belemászott... Nekünk ez elég is volt, gondoltuk, hogy így már hűsítheti magát... Egyik nap aztán azt vettük észre, hogy önmagától rájött, hogy ez milyen jó dolog, és már mind a négy lábával, önmagától belemászott... Lehet, hogy ezt az ,,eredményt" azért is érte el, mert szeretett a slagból inni, amikor csak gyengén jön belőle a víz, és gyakran simogattuk vizes kézzel... De azért még mindig megdícsérjük érte, most próbáljuk meg rászoktatni arra, hogy parancsszóra belemenjen... :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. July 17. #13907

Szia! :) Milyen kád? Lehet túl magad a szée, és az a baja. GYerekboltban elég olcsón lehet kapni azt a kagyló alakú homokozót, esetleg szerezz be egy olyat. Legyen teljesen üres eleinte, úgy csald bele jutalomfalattal Lénát. Ha beletette mind a négy lábát akkor nagyon jutalmazd meg. (közben is adhatod neki a falatokat, amikor még csak egy-két lába van benne) Szóval is bíztasd arra, hogy belemenjen. Esetleg kapja ott a vacsoráját, tedd bele a tányért a homokozóba. A lényeg, hogy egy nagyon pozitív élményhez kösse azt, ha belemegy a pancsolóba. Ha ez jól megy akkor tehetsz bele egy nagyon kevés vizet, ami épphogy a talpát érintse. Így pár naponta tegyél hozzá egy kevés vizet, és mindig vezesd bele többször is. Ha ennyire fél a víztől akkor nagyon fokozatosnak kell lenni vele, így ne várj gyors eredményt beletelhet pár hétbe. Tehát mikor már szívesen megy bele amikor üres akkor szép lassan emeld a vízszintet. A másik opció, hogy valamilyen vadvízhez mentek ki, egy tóhoz ha van a közelben. Lehet oda szívesebben belemegy, sok kutya nem szereti az ilyen megkötéseket, de a természetes vizeket igen. Ha viszel egy fürdőruhát akkor te is be tudsz menni a tóba, és becsalogatni jutalommal. Eleinte elég ha az első lábaival belemegy. Esetleg ha szeret labdázni, akkor azzal könnyebben meg tudod tanítani.