‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte minifini gazdi (Fáni), 2015. July 21. #2769

A kutyámnak seb van a fején mit csináljak?

Sziasztok! van egy kb. 1 éves németjuhász kiskutyám. ma vettük észre, hogy egy kis seb keletkezett a fején, nem rég vérezni is elkezdett (nem nagyon). mit csináljunk aez ügyben? bekössük, esetleg bekenjük valamivel? félünk a szúnyogoktól, legyektől.
a válaszokat előre is köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:-1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. July 26. #13938

Bármi lehet. Lehet hogy tényleg elkaparta,vagy megcsípte valami. Esetleg,ha simogatod ott neki,akkor elkapja a fejét? Nekünk is volt a feje tetején egy kis seb de az alomban megkapta egyik tesója úgy volt,hogy elmúlik,de csak nagyobb,és vérzett is.. Ne kendd be semmivel,mert lehet nem tesz jót neki talán benne marad a bőrébe és rosszabb lesz. Egyszer fürdettük a kutyánkat és nem mostam kinalaposan a sampont és folyton viszketett neki meg iritálta majd mikor lelocsoltam hideg vizzel a hőségbe már jobb lett neki

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. July 22. #13930

Mondjuk nem ártana megmutatni egy állatorvosnak? Így a leírás alapján 100 oka lehet, hogy miért van ott az a seb, az is lehet, hogy egy horzsolás, vagy kivakarta, illetve bárm más oka is lehet. Ere pedig állatorvos tud jó magyarázatot adni, és elmondani, hogy mi baja.