‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte virág20003 gazdi (Plizi), 2015. July 28. #2773

Hogyan szoktatsam rá a kutyámat a pórázon sétálásra?

Sziasztok.
van egy befogadott kutyusom, mázli, akire ha rá adom a nyakörvet már nyüszít.
ha kiviszem az utcára rángat, lefekszik, és ugat minden kutyára, emberre.
meg az ugatásról is le akarnám szoktatni. mindig megugat ha játszom a többi kutyával. vagy ha épp nem vele foglalkozom. és van mégegy dolog. az, hogy a nagy kutyánk amikor ugat, mázli mindig tépi a nagy kutya fülét. és erre persze a kutya még jobban bevadult. ezekről szeretném leszoktatni mázlit. aki tud kérem segítsen. köszönöm.

kategória: kutya, válaszok száma:13, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 10. #13969

Használata:ráteszed a kutyád nyakára át a fején keresztül... Majd annak a karikának felül kell lennie ha felul van meghúzod húzodik a nyakorv rá a poráz nyomás a séta húz meghúzod a póráz és leszidod ennyi

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 09. #13968

Én is a fólytót írtam csak Sziszi írja h nem jó mertvlehet nem tudja hogy kell hasznalni

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 03. #13957

Egyet értek Daikival. :) De itt szerintem nem is a húzás a fő probléma, hanem, hogy a nyakörv sem megy még rá a kutyára, mert fél tőle. Egy félős kutyát pedig még folytóval tnítani elég nagy sokk. A folytót tudni kell használni, mert meg van a trükkje. Szerintem ha csak a húzás lenne a gond arra jó, de itt más a fő probléma.

Válaszolta Kimiko gazdi (Daiki), 2015. August 02. #13955

Nekem kutyasuliban javasolták a fojtót. Az elején ódzkodtam tőle, már csak a neve miatt is, de mondták, hogy ez nem a legjobb megnevezés a nyakörvre, mivel nem fojtogatjuk vele a kutyát, hanem, ha kell fegyelmezzük. A kutyáknak úgymond ,,kényelmes" az egyszerű nyakörv, meg sem érzi, ha húz vele. DE!! Tudni kell használni a fojtót! Ha egyfolytában ráncigálod, tényleg fojtogatod a kutyust, már állatkínzásnak mondanám! Az én akitám hamar megtanult szépen sétálni, 3-4 határozott mozdulat a jó időben. De mindenképp felkeresnék egy hozzáértő trénert, ha a fojtót választanád. Ha megtanul sétálni, akkor pont, hogy a fojtó lesz olyan nyakörv, mintha nem is lenne rajta semmi :) Ezt a flakonos cuccot a Cesar Millan showjában láttam, nem szimpi ez a módszer. Inkább a tiltást kéne tanítani. Ha olyat csinál, amit nem kéne egy határozott ,,NEM"-mel rászólsz és a nyitott tenyeredet elé tartod (ezt még nem jutalmazzuk!), majd elindulsz az ellenkező irányba és hívod magadhoz, ha odamegy az jutalmazd! Így megtanulja a tiltást és ha tiltott dologgal találkozik egyből hozzád megy (nálunk pl az utcán talált kaja tiltott). :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 01. #13948

Hát erre már nem mondok semmit ne haragudj. Mindenesetre szerintem nem kellene mindig a palackot a folytót, és társaikat reklámoznod, amikor ezek olyan módszerek amit a legszélsőségesebb esetben kell csak használni, és nem egy ilyen kutyánál.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 01. #13947

Akkor rázza meg az csak egy morgás de hangosabb és igen visszaveszek és volt befogadott kutyánk vagy is akkor én még nem voltam meg egy németjuhász volt,aki mindig támadta az embereket mert otthon(a régi helyén) bántották és így ő mindig támadt semmi nem segített neki így sajnos el kellett altatni

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. July 31. #13946

Írta, hogy az ő kutyusa is befogadott. Ergo semmit nem tud az előéletéről, így arról sem,milyen hatással lenne rá egy ilyen séta. Vegyél vissza ebből a gusztustalan flegma stílusból kérlek. :) Neked nem volt még ilyen kutyád, a sajátodat dobáld palackkal, mert Neked ez vált be, illetve ahogy látom, mindenre ez a megoldásod. De másnak ne ajánlj egy ilyen bizonytalan módszert, amivel lehet többet árt mint használ.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. July 31. #13945

A folytó az nem olyan amilyennek képzeled... Ha nem tudja hogy kell használni ne használja.. Ha roncsolná nem lenne ilyen... Jaaa szerinted adjak a kutyámra egy nyomi nyakörvet? Kb gordítvaclenne a séta

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. July 31. #13944

XD fuuh szerinted rosszat akarok? Lehet CSINI félne mert menhelyes de te folytonn ezzel jössz... Kb akiknek zt ajánlodtam mindig bevált..

Válaszolta virág20003 gazdi (Plizi), 2015. July 31. #13942

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a jó válaszokat. Ha nem javul elviszem kutyasuliba. :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. July 30. #13941

Hutch egy nagyon félős és bizalmatlan kutyáról van szó, aki nem azért nem viselkedik jól mert engedetlen, hanem mert eleve nem tudja mi lenne a helyes viselkedés. :) A folytó hosszú távon nagyon roncsolja a légcsövét, illetve semmi eredménye nincs ha a gazdi sem tudja, hogy kell használni, és a kutya sem tudja mik az elvárások. Csini is nagyon sokáig húzott, ugatott, (ugatni még mindig szokott séta elején, de héát mudiból van nincs mit tenni) és simán elértem bármilyen negatív módszer nélkül, hogy ezt abbahagyja. A flakonnal meg ha elkedzi piszáklni a kutyát valószínűleg annyit ér el, hogy bepánikol, megijed, és egy nagyon rossz élményhez köti a sétát, akkor utána még rosszabb is lesz. Ne rögtön a negatív nevelés legyen az első amit alkalmazol, hanem inkább egy pozitív megerősítés a jó viselkedés felé. Lehet Hutch van olyan idegrendszerű, hogy bírj a a folyamatos terrort amit így hap, de másnak nem kellene butaságot tanácsolni.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. July 30. #13940

Szia. :) elöször is a kertbe próbáld meg. Laza legyen a póráz,ne feszüljön,legyen nálad jutalomfalat és kezdj el vele sétálgatni majd megdicsérd,hogy oks jólvan és adod a jutifalit ez legyen mondjuk párizsi amit felkozkázol. Ha az utcán rángat inkább fojtó nyakörvet adj rá és ha odamegy a kutyákhoz vagy a ráncigáz húzd meg és megfeszül anyakán,de semmi baja nem eshet,ha csak ne teljes erőből húzod meg. Nos bántja a másikat? Mi elég sokáig hordtuk kutya suliba és ott a flakon volt a jelző,hogy mit tilos és illetve mit nem csinálhat. Tölsd meg egy kis műanyag flakon kavicsokkat mondjuk egy kis kólás. Vagy bámimis jo . Megtöltöd félig vagy csak a delének a feléig. Nálad van a palack megrázod és ráordítasz hogy nem szabad vagy csak odadobod de ne a kutyát és utánna nincs simogatás megszegényke..

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. July 29. #13939

Huuh ez kemény dió. :) Nem kevés probléma, de ezzel jár egy mentett kutya. :D A nyakörvtől mennyire fél? Ha tudod akkor tedd rá, és hagyd rajta egy ideig, csak, hogy az érzetét megszokja, így pár óráig is lehet rajta. (udvaron belül) Ha ezzel nincs gondja, akkor akaszd rá a pórázt, és hagyd, hogy húzza maga után. Itt azért ne hagyd itt, nehogy beakadjon valahova. Ha ezzel nincs baja, akkor emeld fel a póráz végét, és először hagyd, hogy ő vezessen, csak érezze, hogy kicsit jobban meg van kötve a mozgástere. Na első pár napra elég ennyi. :) Ezután szerelkezz fel egy övtáskával benne jó sok jutalomfalattal, és próbáld meg te vezetni a kutyát. Ha ez udvaron belül jól megy, akkor vidd utcára ezt az egészet. Mindigdicsért megha figyel rád, és nem húz. A lényeg, hogy egy jó dologhpoz kösse a pórázt, és a sétálást. Az ugatást iltsd le, nagyon határozottan szólj rá ezért a viselkedésért, és dicsérd meg ha csöndben van. Fontos, hogy ne legyen feszült, így ha egy rászólás után látos, hogy ideges fél, akkor oldd fel játékkal vagy valami feladattal amit szívesen csinál. Az a baj a legtöbb probléma elég összetett, és az előéletére vezetheő vissza, így ezt nem tudom mennyire tudod majd megoldani segítség nélkül. Így lehet jó lenne egy kutyasuli ahol elmondják, hogy mit, hogy csinálj. Csini is mentett, lassan két éve van nálam, és még mindig vannak vele gondok, bár nagyon sokat javult azóta. De ez egy elég hosszú folyamat.