‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. August 12. #2784

Hogyan tudom megszelídíteni a hullámos papagájaimat?

Van két hím hullámosom,tegnap kaptam őket. már szerintem otthon érzik magukat,de megszelídíteni sehogy sem sikerül. a fürtös köles a kedvenc eledelük,de a kézből etetés csak az egyiknél sikerült,hasukat megsimogattam,de még tartanak a kezemtől. mit csináljak,hogy mindkettőt sikerüljön megszelídíteni?

kategória: madár, válaszok száma:19, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2015. August 21. #14044

Na pont akkor nem nézek be ide amikor nekem való kérdést írnak ki... Írok a frissebb kérdésedhez.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 13. #14019

:) ha ki engededed elöször repkednek vigyázz néha leesik. Nekem leesett tobbszorbis akkor szédül es dölöngel akkor hagyad őt pihenni egy kicsit nem kell pánikolni,vágyázz a karnis az első és a kaka :) nekem megrákta a hungarocellt mert a karnisra repulnés elérte. :D nem tudom van e olyan amin hihennek tudod aza lógo ize

Válaszolta VargaFanni gazdi (Pollyka), 2015. August 13. #14018

A kérdező hozzászólása:

Sajnállak.)-: Jó,a tükröt nem rakom be (-:.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 13. #14016

Nekem a papagájom meg volt érte őrűlve :) viszont tükröt ne rakj be nekik mert akkor azt hiszik hogy 3-4-en vannak. Egyszer én beraktam a réginél akkor még 3-4 évea voltam még emlékszem videó is van ahhogy a tükörnwl pózolmcsipog és a csőrével piszkálja.. :) azt hitte egy másik papagáj és ez nem jó mert akkor a tükrbe szerelmes lesz :D nekwm így volt mindig azzal foglalkozott,ha kivettem rekpedet csak 1-2 év után meghalt.. Rákos volt véresre csipkedte magát és én nem tudtam hogy meghalt azt hittem kórhazban van de hat elszólta magát a tesom... Hogy anya Gyuri itt van szgény és hát akkor tudtam meg :(

Válaszolta VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. August 13. #14015

A kérdező hozzászólása:

Ők a kölest szeretik legjobban,rúdból és fügeízűt adtam neki és valósággal rajonganak érte. De majd akkor kipróbálom a Tojásost is. (-:

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 13. #14014

Még nagyon szeretik a Tojasos rudat imádjak,hadjd meg nekik majd azt a rudat amin volt azt szereti mert koptatja a csőrét :)

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 13. #14013

Szívesen :) Remélem tudtam segíteni :)

Válaszolta VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. August 13. #14012

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen a segítséget. Ma türelmesebb voltam velük,és a félősebbik rászállt a kezemre. Tényleg nagyon köszönök mindent!

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. August 12. #14010

Leht hogy majd magától megoldódik... Valószínüleg fél az új környezettől, még meg kell szoknia... Ha már eltelt néhány nap, akkor kéne elkezdeni további megoldást keresni... :) Majd feltétlenül írd meg, hogy mi történt... :)

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 12. #14007

Szívesen nagyon remélem sikered lesz :)

Válaszolta VargaFanni gazdi (Totyka), 2015. August 12. #14005

A kérdező hozzászólása:

Nagyon köszönöm a segítséget! (-:

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 12. #14003

Ne nyisd ki. Próbáld meg a rácson keresztül csendben ne add fel. Türelemmel. Nekwem az útolsó papagályom egy Nimfa papagály volt aki nagyon sokat volt nálamnálunk de az enyém volt. :) Csak nagyon sokat repkedett koszolt nem mindig voltam itthon táborok suli tanulas stb.. Így hát 2 -3év múlva napukám bevitte a munkahelyére ugye ott azért sok az ember sok a beszéd így énekelt" is néha :) Na de onnan el kellett hozni 1 év után mert költöztek új irodába mmor hazahoztam a szobámba arégi helyere csak nézett nézett és nezett Lóri volt a neve (fiunak vettük) és nem ismert meg pedig penteken jártam hozzá.. Hogy ismert meg illetve szelíd? Hát beszéltem hozzá ésmesétbolvastam kicsi voltam még :D és bevált újra szelíd lett de ugye itt nem maradhatott így elvittuk egy ismerosunkhoz aki el sok a papagája és kiderult 1 hét múlva hogy tojási vannak és 1 kicsi van :)) Sok szerencsét és szelíd legywn ám :)

Válaszolta VargaFanni gazdi (Totyka), 2015. August 12. #14001

A kérdező hozzászólása:

És ha az ételt nem fogadja el? Az a kedvence,de egyáltalán nem bízik bennem, Amint kinyitom a kalitka ajtaját át repül a másik végébe.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 12. #13999

Értem :) akkor féltékeny. :) hihi kis aranyos. :D de próbálj keg azért a másikkal is foglalkozz i te látvanyosan a papagáj szemszögéből ítelve,hagy lássa,hogy nem csak ő van. :)

Válaszolta VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. August 12. #13998

A kérdező hozzászólása:

Engem nem enged közelebb. :-) Még tegnap kaptam,és nem engedem addig ki őket,amíg nem bíznak bennem. De köszönöm a választ.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 12. #13996

Úgy érted nem engedi közelebb? Féltékeny a kis kedvenced :D nem tudom ki szoktad e engedni őket? Kingedheted azt aki szelíd hadj repkedjwn a szobádba,addig foglalkozz a másikkall. Vedd őt is ki simogasd és mondd a nevét közbwn a fütyülhetsz is neki azt érdekli :)

Válaszolta VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. August 12. #13995

A kérdező hozzászólása:

A kedvencük a fürtös köles,de az egyik akkor sem enged 5 centinél közelebbre,a másikat viszont meg is tudom simogatni.Ilyenkor mi a teendő?

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 12. #13991

Beszélj hozzá,etesd kézből,mikor adod a kaját akkor is beszélj hozzá nekem is volt papagájom és nekem így sikerült :)