‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte hector gazdi (Suzy), 2015. August 16. #2787

Hormonos kezelésről vélemény?

Sziasztok!

a német juhászom tüzelés előtt kapott hormont (a nemi szerve vissza is húzódott) de most mégis rámozdult a kan. különzárjam őket? mitől lehet ez?

köszi szépen a válaszokat!

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 17. #14042

Igen ez egy nagyon gyakori tévhit. :) A kutyának alapjáraton nincs szüksége arra, hogy kölykei legyenek, ezt az emberek látják csak bele a dologba. A németjuci eleve egy olyan fajta, amibő így is rengeteg van gazdi nélkül a menhelyen. Nincs rájuk igény, mert így is sok a kutya. Küldök két cikket, amit érdemes elolvasni, jó összefoglalja a lényeget: http:kedvencek-magazinja.hugyakori-kerdesek-az-ivartalanitassal-kapcsolatban http:domusoptimakhe.coma-felelos-allattartasrola-kutyatenyesztes-ara

Válaszolta hector gazdi (hector), 2015. August 17. #14041

A kérdező hozzászólása:

Ivartalanítást úgy szeretnék hogy egy fialást meghagyni (anyai ösztönök) és utána. Állatorvos azt tanácsolta hogy a biztonság kedvéért 10 napra zárjam külön őket.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 17. #14040

Azért a nyulak eléggé külön világ. De inkább nem is írok semmit. A hormonkezelésnek is megvannak a hátulütői, mindenképp beszélj erről állatorvossal, hogy ő mit javasol. De amúgy lehet jobban járnátok, ha kiivartalanítanátok, így a másik kutya sem nyomul majd. Mert még ha külön is zárod őket, simán beszökhet egy másik kutya is. Az ivartalanítással meg sok betegséget is meg lehet előzni, és egy életre el van intézbe ez a kérdés. :)

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 17. #14039

Hát szerintem ne zárd külön őket soha... Nekem is voltak olyan állatjaim ami ...és nyuszik voltak és szétválasztottuk őket,mert a lánynyúl az készítette az üreget,horda be a szalmát stb.. Majd szétválasztottam mert már menekült a fiú nyuszitól és azt hittem,hogy már rossz neki mikor a tele van kisnyuszikkal akiket pár hét múlva meg is szült,sajnos halottak voltak. Majd nálunk kb fél évet voltak(lógofülű nyuszik) és mondták,hogy nálunk volt a legtöbbet nyuszi. Na de mondtuk neki ezt a sztorit,hogy terhes a nyuszi,szétválaszttottiuk,és mondta,hogy a természetben az erdőben ott se választjuk szét,szerintemmne válazd szét. Inkább kérdezz meg egy olyat aki ért hozzá,pl állatorvos