‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte KlauPoro gazdi (Vacak), 2015. August 23. #2789

Miért harap?

Sziasztok, van egy 3 hónapos kiskutyám és az lenne a kérdésem, hogy miért harap folyton. most van elösszőr kutyám és nem tudom mi lehet vele.. talán nem kedvel? vagy csak a fogai miatt csinálja ezt? néha elkezd hirtelen morogni és féltem a kisöcsémet (3éves), hogy megharapja őt is.

köszönöm előre a választ

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Rolfe gazdi (Rolfe), 2015. August 23. #14046

Szia! A kiskutyák általában ilyen korban még nagyon játékosak. Ha korán lett elválasztva a mamijától, nem tanulta meg hogy nem szabad harapdálni, így neked kéne rá megtanítanod. Az én kiskutyám is "játékos" volt ilyen szinten. Hangosa rá kell szólni olyankor mikor harap, hogy "nem szabad" hogy meglepődjön. Ha ez nem működik, akkor ha elkezd harapdálni, felállsz és otthagyod egy helységben és mikor lenyugodott visszamész, ha megint elkezdi akkor ugyanúgy otthagyod és akkor csak megérti hogy ezt nem szabad :) A morgásra meg annyit, hogy szerintem feszegeti a határaidat, hogy mit szabad és mit nem. Tehát meg kell neki mutatni, hogy ki a főnök, nem szabad hagyni hogy morogjon. Remélem tudtam valamit segíteni és nem írtam hülyeséget :D Boldog gazdis éveket! :) Rolfe és a gazdija Viki

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 23. #14047

Egyet értek Rolfeal, játékból harapdál, nincs ebben semmi agresszió. Adj neki valami olyan játékot amit tud rágcsálni, így remélhetőleg nem a kezedet fogja. De ha mégis, akkor szólj rá, vagy hagyd ott, ahogy már írták. Ha a rászólás nme válik be, és otthagyod, fontos, hogy mindig menj vissza hozzá, és játssz vele, ne maradjon benne ez a feszültség, hogy te elmentél, ő meg egyedül maradt. :)