‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2015. October 10. #2810

5 honapos chihuahua-vam ujonnan az agyra pisil, valoszinuleg jelolget, de megis hogy tudnam ezt megszuntetni?tehat, a kiskutyam mostanaban mindig ra pisil az agyra. eloszor azt hittem hogy csak meg kicsi, es mint minden kiskutya nem 100%-osan szobati

De ma par orara magara hagytam, de mire vissza jottem mindket takarot es az egyik parnat osszepisilte, a masikon persze o fekudt. sokszor oda is kakil, de az alomba is van ahogy pisi is. eddig ment a szokasos leszidas. felraktam az agyra, oda nyomram az orrat hogy erezze, leszidtam (rossz kutya, nem szabad, rossz !) majd a fenekere csaptam. egy ideig nem is foglalkoztam vele hogy hatasosabb legyen. hatastalan...
sajnos nem tudom megoldani hogy minden nap ugyan abban az idopontban vigyem le , vagy esetleg reggel mert hajnalban kelek, de minden delutan levegozik es futkarozik. nagyon ritkan pisil kint, es kakilni nem is szokott. minden pisinel dicseretet kap, es ajanlottak hogy adjak jutalomfalatot is. eddig sajnos nem tudtam jutalom falatot adni neki mert bent vegezte a dolgat, es sajnos gyakran az agyra. viszont nem moshatom ki minden nap az agynemu garnituram es valahogy ezt meg kell tanulnia.
probaltam mar elkeriteni az agyat, de gondolom ezzel sem erek el semmit, mert amint...

kategória: kutya, válaszok száma:14, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 14. #14130

Az ő pisijébe se nyomkodd az orrát, pont azért mert az övé. Neki ez természetes, nem tanulta meg hogy a lakáson kívül, kint végezze el a dolgát.

Válaszolta Kissevcsu gazdi (Pabi), 2015. October 14. #14129

Az orrat azert nyomom oda hogy erezze hogy az az o pisije, es hogy az rossz, nem csak ugy verek a fenekere. 2hete kezdte kb. Elotte max 1-1 mikor nem tudta hova kell. Nem zavar ha agyban van, es azt mar el is ertem hogy csak este jon fel mikor alszunk. Viszont, nem hiszem hogy hulyeseg az alom mivel fel4 ig pisiles nelkul nem birja ki egeszen reggel 7tol. Massal nem annyira puszi pajti hogy ki is menjen, igy mindenkepp szukseg van ra.

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. October 14. #14127

Jó, persze... Köszi Roger! Hutch, légyszi a flakont itt ne!!!! 5 HÓNAPOS!!! És ráadásul CHIHUAHUA!!!

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 14. #14125

Igazából azt kellene neki megtanítani, hogy a KINT a jó, a BENT nem. Ezért hülyeség az alom, pelenka, újságpapír mittudoménmi, mert nem azt fogja megtanulni, hogy KINT a jó.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 13. #14121

Egyeltalán nem jó a kutyapelenka.... Iritálja a kutyát és leszedi.... Én már talasztaltam a kutyámnál

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 12. #14120

Teljesen felesleges az alom, kutyapelenka csak összezavarod. Azt teljesen rosszul csinálod hogy belennyomod az orrát. Akárhogy is van, a kutyának természetes dolog miért érezne bűntudatot miatta? Ez max akkor hat ha rajtakapod. De hidd el, csodát tesz ha mindig mikor leviszed sétalni, megdicséred nagyonnagyonagyon mikor pisil-kakil. És tiltsd neki az ágyramenetelt míg nem késő.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 11. #14115

Tudok egy jó tanácsot. Nekem a hétne bevált nekünk. 3 éve hordom kutyasuliba és ott egy kicsi flakont megtöltesz félig kicsi kaviccsal. Ha azt megrázod olyasmi hang mint a morgás. Szóval ha látod,hogy pisil kakil rázd meg és kicsit megilyed és nem szabad ilyenkor simogatni vigasztalni. Nekünk a heten ásott. Amit apu nem szeret és hát mikor meglátta,hogy as megrázta a falkont es mar nem csinálja... 3x volt a héten és eszébe sem jut. :) próbald meg. :) De ne vágd hozzas. És ha ez bevált tedd le a falkont oda,ahova szokott dolgot intézni. :)))

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. October 11. #14113

Szia! Mikor kezdte el ezt csinálni a kiskutyád? A szidás nem jó ötlet, csak akkor ha éppen pisil, mert ha csak odahívod, rámutatsz a piszkos ágyneműre és leszidod, akkor nem érti, hogy miért kapott büntetést, és így akár bizalmatlanná is válhat veled szemben. Nem tudom, mennyire megoldható, de az nagyon jó lenne, ha lenne egy napirendje, mondjuk amint hazaérsz levihetnéd csak egy 10 percre. Hidd el, a kutyák sem örülnek, ha a saját kis terükben kell végezniük a dolgukat. Mivel nekem kinti kutyám van, így nem tudok tanácsot adni, hogy hogyan szoktasd rá a szobatisztaságra, de CSAK akkor szidd le, h a látod. A hálószobából, pedig például kizárhatnátok, és ha kimész, akkor is becsuknád az ajtód, ezt persze, ha továbbra is szeretnétek, hogy veletek aludjon, akkor csak addig amíg megoldódik a szobatisztasági probléma. Én esetleg a ktyapelust tudnám még ajánlani, nem azt amit ráadsz (természetesen) hanem azt amelyiket egy kis sarokba odaraksz, és a kutya rásétálhat, elvégezni a dolgát.

Válaszolta Kissevcsu gazdi (Pabi), 2015. October 11. #14112

Igen ezt csinaltam mar , es sokszor oda is ment. De ma reggel pl az agy melle pisilt mikor 2meterre van az alom. Raadasul tudta hogy rosszat csinalt , mert a helyen lapitott :(

Válaszolta Kissevcsu gazdi (Pabi), 2015. October 11. #14111

Igen ezt csinaltam mar , es sokszor oda is ment. De ma reggel pl az agy melle pisilt mikor 2meterre van az alom. Raadasul tudta hogy rosszat csinalt , mert a helyen lapitott :(

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 11. #14109

Szia :)) a szidást azt jól tetted!!! Nekem az egyik ismerősömnek van 2 benti kutyusa,és hát a macska helyett használja a két kutyus a macskaalmot :D. Próbáld meg azt,hogy ha látod,hogy tegyük fel kakilnija kell tedd bele őt az alomba és ha ott végzi el dicsérd meg :) vagy ha látod,hogy pisilni fog vidd ki,majd ezt remdszeresen,és előbb-utóbb jelezni fog :)