‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. October 20. #2818

Mit csinál az állatorvos a madárral?

Mert az enyém nem túl szelíd,megcsíp, ha hozzá nyúlok. holnap visszük állatorvoshoz. mit fog csinálni vele vizsgálat közben? kesztyűvel fogja meg? vagy elbódítja?

kategória: madár, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 22. #14154

2 papagájom is volt és igen nálam kesztyűvel fogta meg mikor vittük mert beteg volt

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2015. October 21. #14149

KapornaiLaura tudom,gondolom segíteni akarsz de én mint sokat tudó,tapasztaltabb papagájtartó kérdezem miért írsz olyan témában amihez nem értesz? Nem tudom van,volt-e papagájod de nem úgy tűnik hogy értesz hozzájuk. Azok a madaras állatorvosok akiket ismerek egy jóval nagyobb papagájt is puszta kézzel fognak meg mert tudják hogyan kell úgy megfogni hogy ne tudjon csípni a madár de egy kis hullámos csípése szinte semmi, simán elviseli az orvos. A szárnya alatt meg biztos hogy nem fogja meg mivel az nem stabil fogás. És attól hogy ijedt a madár még ugyanúgy csíphet sőt pont a félelemtől csípnek, akarnának csípni amikor marokra fogja őket az ember mivel a csípéssel védekeznek.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 21. #14147

Persze kesztyűvel fogja meg :) ott a szárnya alatt fogja megfogni. :) és szerintem nem csípi meg hisz ilyedt lesz :) lehet útánna kicsit fura lesz a hely miatt

Válaszolta VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. October 21. #14145

A kérdező hozzászólása:

Igen, egy nagyon tapasztalt állatorvoshoz visszük. Sajnos anyukám nem engedi,hogy egy orvoslás miatt beutazzunk Budapestre. )-:

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2015. October 20. #14144

Madárspecialista állatorvoshoz vigyétek különben nincs értelme. A sima állatorvosoknak csak nagyon alap tudásuk van a papagájokhoz így vagy nem segítenek semmit vagy csak ártanak. Akár meg is ölheti ha olyat ad be neki amit nem kéne. Ilyenről is hallottam már. Az állatorvos mármint a madarakhoz értő állatorvos egy kis hullámostól nem fog megijedni. Pontosan tudja hogyan fogja meg úgy hogy ne érje csípés. Az hogy mit csinál vele nem tudni előre. Olyan vizsgálatokat fog elvégezni és kérni amiket szükségesnek talál az elmondott tünetek alapján.