‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. December 29. #2842

Sakk-matt? mit tehetek?

Körülbelül 4 hónapja fogadtam örökbe az illatosról rogert. (tettem is fel kérdést, azóta megoldódott!!:))

z újabb kérdésem tárgya az, hogy a kutyus állandóan beteg.(eddig azt hittem hogy csak a környezetváltozás miatt van, de már az orvos is megjegyezte, hogy kicsit sűrűn látjuk egymást). nem tartós baja van (cukorbetegség, egyéb krónikus bajok) hanem mindent, állandóan összeszed/megbetegszik mindentől. most éppen vagy táp a nem jó vagy férges (most volt féregtelenítve, egy hónapja kb.) nagyon sarkítva a 4 hónapból 3-at volt beteg (hetente kellett ezzel-azzal orvoshoz menni) és egyet egészséges.

mit tehetek ezzel a folyamatos betegeskedéssel?
nagyon megszerettem a kutyát, viszont nem tudom finanszírozni az állandó és sűrű orvosi kezeléseket. jelzem itt nem arról van szó, hogy adott esetben ne tudnám orvoshoz vinni. hanem arról hogy szinte kéthetente hagyok súlyos összegeket az orvosnál.
mit tegyek? szeretem a kutyámat, de lassan már felemészti őt is és engem is az állandó...

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:-1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Bjanka gazdi (bodza), 2016. August 12. #14372

lehet tényleg szeparációs szorongásban szenved de hogyha észre vetted miért nem vettél neki immun erősitott

Válaszolta állatbarátclub gazdi (Fahéj), 2016. February 19. #14268

Kérdezd meg az illatosokat, hogy volt-e valami baja, betegsége akkor is, vagy csak most van. Tudj meg mindent tőlük, így csak kiderül valami. Lehet, hogy az annyának volt valami baja.

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2016. January 20. #14245

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen a tanácsaitokat, segítségeiteket ! Az Illatosról hoztam, az ebdoc.hu dokija segítettsokat !

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2016. January 10. #14242

Másik orvos nem rossz ötlet szerintem is.Esetleg ahonnan örökbe fogadtad,ott is van orvos biztos,ők nem tudnak valamibe segíteni??

Válaszolta miskacica gazdi (Cili), 2016. January 04. #14231

Szia! Három kutyusom van,ebből kettő menhelyi volt. A cicáim nagy része szintén. Nyugodj meg,semmi baj nincs a kutyával! Én a két mentett cicámat alig pár hetesen hoztam ki, és hónapokig tartott, mire rendbe raktuk az emésztésüket. Hasmenés,iszonyatos mennyiségű bűzös gáz,és egyebek.Ezt ki kellett böjtölni. A kutya meg még rosszabb, mert egyáltalán nem bírja az étrendi változásokat. Egy menhelyen pedig azt kapnak,ami éppen akad. Ilyen táp,olyan táp,sajtok,csontok,stb. Semmi állandóság nincs,ezt tudom, mert 2 évig voltam ott önkéntes. Van a florenterol tabletta,ez segít a bélflórát visszaállítani. De a legfontosabb,hogy megtaláld azt a tápot,ami nektek jó, és azon ne változtass. Nálunk ez most a happy dog, ami megfizethető. De nem volt gondunk a royal canin,vagy acaba termékekkel sem.Fő az állandóság a kutyáknál. Pár hónap jó adagolás,és rendbe jön.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2016. January 02. #14227

Bocsi kicsit zavaros a leveled de ja jol értem az a gond hogy eteted rendesen a kutyust de nem hizik! Gondolom rendszeresen kap féreghajtót? Ill lehet kaki vizsgálatot csinálni emésztési felszívódási zavar miatt.. Meg el lehet vinni gastroenterologushoz a kutyust ilyen van az állatorvosi egyetemen pápa Kinga például

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. December 31. #14225

A kérdező hozzászólása:

Gyenge az immunrendszere. 4 hónapja van nálam, azt ezt megelőző 7 évről semmilyen infom nincs. Jelenleg 2 helyre járunk. BioVet kisállatklinika, illetve a Lehel úti állatkórházban is tettünk már látogatást. Hiába kap prémium tápot, kihozatala óta semmit nem hízott.(Nyers etetéshez nincs se helyem, a fagyasztanivalót nem tudom hova tenni és időmilliomos sem vagyok.) Adott neki a doki étvágygerjesztőt is, semmi. Prosztatagyulladással hoztam ki, amiröl nem us tudtunk, az Illatospn nem mondta senki. Tehát ivartalan. Én próbálok mindent megadni neki. Felkészülten jött ide, nem csak úgy jogy arra jártam benéztem. Vártuk. De sajnos ha nem tudok megoldást találni arra, hogy ne kelljen ilyen sűrűn orvoshoz menni vele nem rudok mit tenni. Nem az orvoshoz menetellel van gond, mert átgondoltam még az egész örökbefogadás hajnalán, hogy váratlan esetben ki tudok fizetni egy orvosi x összeget, de nem ilyen sűrűséggel...és ehhez még jön az idegeskedés, az hogy ő sem érzi jól magát stb.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2015. December 29. #14219

Esetleg szedd össze a korlapokat és vidd el a kutyust másik dokihoz is itt nem a te doki hozzánemértéséről van szó hanem.lehet másik klinikán másik doki tud olyan vizsgálatot vagy gyógyterápiat javasolni ami beválik Jobbulást kívánok amúgy pontosan mi a baja a kutyusnak??