‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VargaFanni gazdi (Kiki), 2016. March 13. #2866

Hogyan tanítsam meg repülni?

Sziasztok!
mint mondtam, van egy új madár a családban és sajnos az is kiderült, hogy alig bír repülni. majdnem egy éves és gondjai vannak a leszállással, a kanyarodással és a magasságváltással. a kérdés az lenne, hogy hogyan tanítsam meg repülni, ha már majdnem egy éves? előre is köszönöm a segítséget!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta VargaFanni gazdi (Kiki), 2016. March 27. #14315

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a választ! =) Naponta ki van engedve, és már nem megy neki semminek, nincs baja sem a kanyarodással, sem a leszállással...

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2016. March 14. #14300

Most olvasom hogy a kedvence a napraforgómag. Előző helyen is azt kapta? Mennyit kapott és mennyit kap most belőle? Ha sokat akkor méginkább kéne egy alapos kivizsgálás neki. Mert a túl sok napraforgómag a magas olajtartalma miatt komoly bajokat okoz. Elsősorban elhízást ésvagy májproblémákat. Amíg kalitkában van addig ne kapjon napraforgómagot mert nem tudja lemozogni. Ha meglesz neki a röpde akkor kaphat 1-2 szemet naponta. Ja és a napraforgómagból csak a csíkos és a fehér jó nekik, feketéből egy szemet se kapjon.

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2016. March 14. #14299

Ezt az előző helyen lévő egyáltalán nem megfelelő körülmények okozták valószínűleg. A papagájok nem kalitkamadarak és ebből is látszik hogy nem oda valók. Szegénynek nem volt lehetősége repülni így nem tanult meg, nem erősödtek meg az izmai. Amit tehetsz hogy biztosítasz neki egy repülésre is alkalmas ketrecet(120x60x120cm körüli) és mindennap kiengeded. Egy fajtárs is kéne azért is hogy ösztönözze őt a mozgásra. Idővel lassan megerősödik és belejön remélhetőleg. Ugyanakkor más oka is lehet annak hogy nem tud repülni. Mivel új madár és ezek alapján nem volt megfelelően tartva ráférne egy alapos orvosi kivizsgálás(madárspecialista állatorvos) hogy kiderüljön nincs-e más baja illetve hogy nem-e komolyabb baj okozza azt hogy nem tud repülni.