‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Lejla94 gazdi (Brendi), 2018. April 15. #2957

Alaszkai malamut, vagy más szánhúzó lány kutyus szeretne-e brendon nevű malamut fiúval kutyakölyköket nemzeni?

Csongrád megyében brendon kutyus szeretne ismerkedni szánhúzó lánykutyákkal.

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2018. April 17. #14479

Brendon kutyus törzskönyves? A gazdija ért a tenyésztéshez, a genetikához? A tenyésztés nagyon nagy tudást, szakértelmet igénylő dolog. És nem is olcsó. A szülőket le kell tesztelni sok betegségre, olyanokra is, amik csak genetikai teszttel mutathatók ki. Ezek sokszor nem láthatók a kutyán, de a kölykök örökölhetik. Ezek nagyon fontos, de drága dolgok. A kiskutyák és a szülők egészsége múlik rajta, hiszen a kutyák egymástól is elkaphatnak valamit. A tenyésztők ezért adják drágán a kiskutyákat. Azon kívül, hogy kiállításokon és munkavizsgákon bebizonyították, hogy a szülők remek példányai a fajtának, a kölykökre egészségügyi garanciát is kap az új gazdi. A versenyzés és a minőségi ellátás, chip, oltások, féregtelenítés - nagy összegre jön ki a végén. Plusz a tenyésztők az általuk szeretett kutyafajta nemesítésén dolgoznak. Minél szebb, jobb, egészségesebb kutyákat akarnak létrehozni, nem csak a létszámot növelik középszerű, vagy rosszabb kutyákkal. Szép dolog a tenyésztés, de nagy tudást igényel. Ha bele akartok kezdeni, akkor csináljátok rendesen, de a szaporításnak nincs értelme. Főleg nem keverékek szaporításának. Tele vannak a menhelyek fajtatiszta kutyákkal, a fajtamentőknél sok a szánhúzó is. Egy ilyen kölyök elvenné a lehetőséget egy menhelyi kutyus elől az életre. Remélem nem veszed sértésnek, de úgy gondolom nagyon fontos a felelős gondolkodás, és sajnos nagyon sok - mondjuk ki - szaporító van, aki nem rossz szándékból, de sajnos végeredménybe mégis káros dolgot tesz.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2018. December 24. #14502

Nézz szét a szánhúzó fajta mentés oldalán hány ilyen szerelemgyerek talált ""jobbnál-jobb"" gazdára. Nem kell felesleges almokat gyártani, így is sokkal több a gazdát kereső kutya mint ahány ember kutyát szeretne.. A tenyésztés nem abból áll, hogy összeraksz két hasonló kutyát, főleg ennél a fajtánál ahol sok betegséget hordozhatnak a kutyák. A tenyésztés egy szakma amit tanulni kell, rengeteg genetika és biológia is kell hozzá..