‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Hargita gazdi (Gámcsi), 2018. August 12. #2965

Mit csináljak ha a kaméleonnak melege van???

Ilyen melegben ha melege van a kaméleonnak is és nyitva van a szája mit ajánlotok? ne foglalkozzak vele?

kategória: terrárium, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta antalenikő gazdi (Ori), 2018. August 23. #14489

Az kicsit sok. Hozzád hasonlóan, a kaméleonok sem szeretnek fázni, de ha melegük van, szeretik lehűteni magukat. Számukra az optimális hőmérséklet 28-32 celsius fok. A terrárium alján nem gond, ha ennél alacsonyabb a hőmérséklet. Az elhelyezéskor a napozó rész alá tedd a hőmérőt, kb. abba a magasságba, ahol az állat napozni szokott. Azon a részen legyen a hőmérséklet kb. 28-32 fok. Szóval valahogy lejjebb kéne vinni a hőmérsékletet, mert ez meleg neki. Éjjel viszont a kaméleonok éjszaka alszanak, így ez idő alatt sem melegítő, sem UVB fényre nincs szükségük. Az éjszakai lehüléstől ne féljünk, az sem probléma, hogy ha akár 12-14 fokra lemegy a hőmérséklet az éjszaka folyamán. Ha van melegítő lámpája azt tanácsolom, hogy kevesebb ideig legyen bekapcsolva, így kicsit hűlik a levegő. :)

Válaszolta Hargita gazdi (Cipi), 2018. August 21. #14488

A kérdező hozzászólása:

Van hőmérő és 43 fok van bent.

Válaszolta antalenikő gazdi (Ori), 2018. August 17. #14487

Van bent neki hőmérő? Mert az igen fontos lenne. Van kimondottan terráriumba való hőmérő, és így látod, hány fok van bent neki. Ha van, akkor mielőtt válaszolhatnék, tudni kéne, hogy hány fok van nála!