‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. March 26. #305

Hogy tanítsam meg a kutyám pórázon menni az utcán?
(az udvaron pedig jól megy neki)

Hogy tanítsam meg hogy az utcán is úgy mennyen mint az udvaron?
tegnap a főút közepén fogta magát,és leült.fel kellet emelnem.
hogy tanítsam meg neki,hogy rám halgasson?
valószínűleg bennem van a hiba.de segítsetek.

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. March 26. #1962

Jutalom falat a kézben ( sajt, virsli husi, nem száraz készen kapott!!!! )a kezed a kutya orra előtt legyen és ne add oda neki a jutifalatot, menjetek pár métert add oda dicsérd meg! először pórázon vezesd ! Ha már a póráz laza és érzed hogy a kutya rád koncentrál vedd le róla. először otthon gyakorold kertben előszobában majd utána fokozatosan növeld az ingereket. Légy határozott és nyugott, a kutyák hamar megérzik, ha bizonytalan a gazdi.

Válaszolta norcsika98 gazdi (Nelly), 2011. March 26. #1939

A kiskutyák vagy akár nagykutyák félnek a kinti zajoktól kutyaugatásoktól. Ezt rendszeres sétával tudod kiküszöbölni.(mármint én így csináltam)
Ha leül gugolj le elé kezd el hívni vagy jó ötlet ha viszel magaddal jutalomfalatkákat ( virsli , szalámi vagy amit szeret) Húzod az orra előtt és akkor biztos feláll és elkezd menni : D Ha még nem tanult meg sétálni (most kezd) Akkor pár nap / hétig menj arra amerre ő "vezet" ha visszaszalad a kapuba akkor menjetek be majd máskor sikerül =) Ha még van valami írd meg levélben a véleményt és , hogy sikerült-e =)