‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte tiffany13 gazdi (Jerry), 2011. April 20. #397

Ha a kutya nagyon fél mindentől mit kell tenni?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Reebi gazdi (Zydán), 2011. April 24. #2415

szerintem is vidd el kutyasuliba, vagy vidd egy picit többször közösségbe nekem is ilyen volt a kutyám és már egyáltalán nem fél

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. April 20. #2352

Szerintem kezdjetek kutyasuliba járni. Van kimondottan kicsi kutyák részére kitalált tanfolyamok. Ahol segítenek szocializálni a kutyust, és megtanítják a gazdákat arra, hogy a kis méretű kutya is ugyan olyan kutya mint a többi.
De mindenképpen fokozatosan növelném az ingerküszöbét a kutyusnak. Az a baj, hogy az ilyen kis kutyákat azzal rontják el hogy felkapkodják, ha valami pici probléma van rögtön babusgatják. Nem kell! Ugyan úgy meg kell élnie a kis kutyáknak is a mindennapokat. Mert félőssé és agresszívvé válnak. A nagy kutyák sem azért mennek oda a kicsikhez, mert megakarják enni őket, hanem mert megakarják szagolni, ismerkedni akarnak.
A Cerberos kutyaiskolának pl van kis termetű kutyák részére tartott tanfolyama.
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=75
Rómeó kutyusunkkal anyukám is odajár, bár neki nem a kutya volt problémás, hanem őt marcangolta meg egy rosszul szocializált eb. És ott tanították meg újra bízni a kutyákban. Csak jókat mondott eddig az iskoláról.