‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte állatos3 gazdi (Csini), 2011. May 08. #443

Miért ilyen az aquvárium???

Sziasztok!
a gazdim most velem ír, mert halat nem regisztrált...
de a lényeg az, hogy fura dolog történt az akváriummal kapcsolatban!sajnos egy fura folyamat indult be...elkezdett a víz valahogy fehéredni, kis buborékokkal együtt..először a buborékoztatót okoltuk, de kiderült hogy más a baj, mert ilyen még nem történt..ki lett takarítva az akvárium, és másnap már ilyen lett a víz...ráadásul a halak pusztulásnak indultak..egy héten legalább 5 hal elpusztul..mi lehet a baj?? segítsetek!!
a segítségeket előre is köszönöm!

kategória: akvárium, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta állatos3 gazdi (Csini), 2011. May 22. #2880

A kérdező hozzászólása:

Mindenkinek nagyon köszi!:)

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2011. May 16. #2799

Szia!

Az első probléma amire gondolok, hogy esetleg nem használtál vízkezelőt az akváriumba töltött friss vízhez, az akváriumba töltött vizet minden esetben kezelni kell, nem szabad a csapvizet egyből bele rakni, árt a halaknak is a növényeknek is, tele van nehéz fémekkel és klórral. Az akváriumba töltött vízhez mindig rakj vízkezelőt, nem tudom milyen halaid voltak, vannak ha nem olyan kényesek elég a sima Antiklór nevezetű vegyszer is (megtalálod az utasításokat mennyi vízhez mennyi kell ez is nagyon fontos minden vegyszernél) ha nagyobb vízcserét csinálsz ajánlatos minőségibb vízkezelőket használni pl.: Tetrától, vagy JBL-től vagy Sera-tól Ha nem használsz vízkezelőt akkor úgy tudod semlegesíteni még a klórt, hogy előre kiengeded az akváriumba szánt vizet és hagyod állni 2-3 napig, vagy felforralod.Érdemes minden dolgot fertőtleníteni az akváriumban ami bele kerül legyen szó ajzat anyagról , vagy díszről ezt szintén forralással. Ha ezek megvannak akkor érdemes a halakat is jól megnézni mielőtt megveszed nehogy betegséget hurcolj be, gyorsfürdőztetni is lehet őket az a legjobb. De a legjobb és legfontosabb ami szerintem esetleg itt kimaradhatott az a vízkezelő fontos még csak részleges vízcserénél is. Nem tudom mekkora az akváriumod de teljes pucolásra valóban nincs szükség ha egyszer már működött mert azzal kimosod az élő flórákat is. minél nagyobb egy akvárium annál ritkábban kell takarítani, feltéve ha megfelelően vannak etetve a halak nincs plusz szennyeződés ami a fennmaradó etetőanyagból származik és nincs rothadás ami szintén elszínezheti a vizet és a bomlási folyamatnak köszönhetően felborul a víz egyensúlya ez is okozhatja a halak pusztulását. stb stb stb sokat lehetne még ide írni (ha gondolod keress meg szívesen segítek ha tudok)

Válaszolta Fluffy gazdi (Fluffy), 2011. May 09. #2675

Menjetek el egy olyan helyre, ahol halakat lehet venni, ilyen helyeken lehet különféle bajokra is venni ellenszereket. Az elszíneződésekre is vannak ellenszerek, biztosan van a fehéredésre is.
Az nem megoldás igazság szerint, hogy kitakarítod az akváriumot, mert valószínűleg az egyik haladnak van valami baja, amire valamit a vízbe kell csöpögtetni. A tiszta akváriumba visszatéve ugyanazokat ugyanaz a gond elő fog jönni.
Egyébként nem tudom milyen gyakran takarítod az akváriumot, de igazság szerint ilyen teljes nagytakarításra nincs is szükség. A tisztító és oxigénező berendezés menjen éjjel-nappal, ennek a filterét bizonyos időközönként takarítsd ki, kb 4-7 naponta, ez a berendezés és az akvárium nagyságán múlik. Az akvárium oldalát, ha kezd elszineződni, zöldülni például, akkor egy erre használatos szivaccsal töröld le. Hetente a víz negyedét szívd le és adj hozzá friss vizet. Ha ilyen nagytakarításokat végzel, mint amit fentebb írtál, az csak árt, a vizük flórájának a beállásához több hét is kell, addig pedig pusztulhatnak a halak, és persze a növények se maradnak életben.

Válaszolta állatos3 gazdi (Csini), 2011. May 08. #2634

A kérdező hozzászólása:

Nem..vegyszert nem szoktunk használni!
A haltáp olyan lemezes!