‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte laucy14 gazdi (beethoven), 2011. May 29. #497

Segítseteek!!

Hogyan tudom a 7 hetes bolognese kiskutyámat szobatisztaságra nevelni???

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Annareka gazdi (Capi), 2011. June 14. #3249

Szia!
A kutyapelenka tökéletes, addig, amég nem viheted le kutyust az utcára, hangsúlyozom: nem a felcsatolható, hanem a földre letehető, a felcsatolható szerintem nem segít + csak saját kényelemre szolgál, a kutyust zavarhatja egész nap abban lenni.

Mi 3 pelenkát raktunk le, Capi kb 2 nap alatt rájött, hogy arra kell végezni a dolgát, de persze nem mindig tette ott, hiszen kicsi volt még, amég nem vihettük le, addig, ha épp rajtakaptuk, akkor nem igazán szidtuk meg, csak jeleztük, hogy nem tetszik a dolog, viszont ha jó helyre ment, akkor kitörő örömmel dögönyöztük, hogy milyen okos. A pozitív megerősítés a legjobb módszer.

Ha majd sétáltok, akkor nagyon dicsérjétek meg minden alkalommal. Mivel a nagydolog az nehezebben alakul ki szabadban szobakutyáknál, ezért azt akár jackpot jutalomfalattal is lehet jutalmazni.

Mivel kistestű kutya, és fiatal is ezért nem kell csodát várni, ők kevesebb ideig tudják visszatartani, ezért ajánlott a reggel-d.után-este séta, még akkor is, ha reggel csak 10 perc fér bele, mert egy ilyen pici kutya nem fogja kibírni.

Mi még mindig tartunk bent a lakásban 1 sarokban egy pelenkát, ha esetleg nem tudjuk levinni valamiért napi háromszor, akkor nem pisil oda sehova máshova, szerintem ez teljesen jó így, ráadásul eléggé megkönnyíti a takarítást , ezt kizárólag akkor használja a kutya ha már nem bírja, amúgy sokkal jobban szeret kint üríteni.

Nem szeretnék semmi veszekedésbe belemenni, és azzal egyetértek, hogy késő este nem kell a kutyusnak enni adni, DE! friss víz MINDIG legyen előtte, éjjel is! ha a kutya szomjas akkor mindig legyen lehetősége inni, ha ettől éjjel is kell pisilnie akkor is, ezt saját kényelmi szempontból tilos megtagadni tőle!
Ráadásul ha tudja, hogy úgyis leviszed reggel akkor nem is fog bepisilni éjjel.

Amúgy, ha minden nap fix időben leviszitek, akkor rövid időn belül megszokja a napi rutint, és addig nem ürít még le nem viszed, de ehhez fontos, hogy minden nap kb ugyan abban az időben kell levinni.

Válaszolta laucy14 gazdi (beethoven), 2011. May 30. #3072

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat :)

Válaszolta Bálint_Reni gazdi (Sába), 2011. May 30. #3065

Szia!
Még nagyon gyerek cipőben jára kutyus,addig míg nem kapja meg az összes oltását,hogy le tudjad vinni addig próbálj ki alakítani neki egy lyan sarkot ahova odajárhat wc-ni. Újságpapírt és almtis tehetsz oda-oda fog szokni.Ha esetleg látod, hogy wc-ni szeretne de nem a "kijelölt helyre",akkorgyorsan felveszed és oda teszed a kis ebet.
Ha mármeg van az összes oltása és le lehet vinni,akkor mégazért egy ideig úgyis előfordulhat,hogy bepiszkít. Ekkor jó dologa szalmiákszesz amivelle kell mosni majd azt a bizonyos kijelölt helyet,mert a szalmiákszesznek a szaga elriasztja hogy oda vagy máshova piszkítson. Kitartást

Válaszolta SilverBizsu gazdi (Síla), 2011. May 30. #3058

mével még csak 7 hetes csodát ne várj tőle, amikor Síla volt ennyi idős mi is kipróbálgattuk ezeket és nem segített, de lehetséges hogy neked fog, mindenesetre én leírom azt hogy nekünk hogyan sikerült.

Mivel még ilyen kicsike, a kölyök kutyák nem tudják olyan sokáig visszatartani a pisilést és a kakilást. Sűrűn kell levinni és mindig ugyanarra a helyre vidd, hogy szokja és tudja hogy oda kell neki, plusz máskor már érezni fogja hogy oda csinálta a dolgát. Egészen 8 hónapos korig előfordulhatnak balesetek, ha nem szeretnél sokat takarítani, akkor ajánlom a pelenkát, mi is adtunk rá, és elvégezte benne a dolgát. De a lényeg az valóban az hogy sűrűn kell levinni, mikor már nagyobb lesz, és észrevehetően már nem sűrűn történik meg a baleset, akkor lehet kevesebbszer levinni. Később már csak azt veszed észre hogy elég 2-szer-3-szor levinni, mert már visszatudja tartani

Nállunk így folyt le ez az időszak, eléggé fárasztó volt, de megérte. Jaj igen, és estére ne adj neki már enni és inni, csak még késő délután, aztán este hogy leviszed azt kiürítí, ne aggódj nem lesz semmi baja, csak így elkerülheted hogy reggelre tele pisilje és kakilja a házat.

Válaszolta wandus gazdi (Maci), 2011. May 30. #3055

Ébredés, evés, ivás után mindig tegyük erre a célra ott tartott újságpapírra vagy homokra, tetszőleges "parancsszót" ismételgetve (pl. "Végezd a dolgod!") Maradjunk mellette, amíg megteszi, majd dicsérjük meg. Nagyon fontos, hogy következetesek legyünk, és mindig "legyünk résen".
Hasonló eljárással szoktathatjuk rá később, hogy kikérezkedjen , ha szükségét érzi.

Válaszolta laucy14 gazdi (Lina), 2011. May 29. #3050

A kérdező hozzászólása:

köszönöm :)