‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Ildeeh gazdi (Maciii), 2011. June 28. #583

Utazás kutyával

Szeretnék az 1 éves,kistestű kutyámmal utazni vonaton . milyen feltételekkel lehet, kell-e ilyen kiskutyának valamilyen hordozó vagy elég csak a póráz? mennyibe kerül a pótjegy, ez mitől függ? csak a távolságtól? mivan, ha utközben pisilnie vagy kakilnia kell?
még sose utaztunk..ez lesz az első vele..és kicsit aggasztanak a fenti kérdések.
köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. June 30. #3536

A 2. osztályú személykocsiba díjfizetés nélkül bevihető megfelelően csomagolva egészségügyi vizsgálat nélkül szállítható kis élő állat, ha a csomagolás (kosár, ketrec, láda) biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadulhat ki, és a csomagolás alkalmas arra, hogy az utasokat, az utasok ruházatát és kézipoggyászát, valamint a vasúti berendezéseket megóvja.

A vakvezető kutya kivételével nem vihető be élő állat

* az 1. osztályú kocsiba,
* az étkezőkocsiba,
* a pót- és helyjegyköteles, vagy helyjegyköteles vonatba és kocsiba.

http://www.mav-start.hu/utazas/belfold/felkeszules.php

Szóval kistestű kutyák ketrecben és táskában ingyen utazhatnak... Nekünk amikor utazunk haza, meg vissza Berlinbe akkor mindig kis kutyát akarnak belőle csinálni, mert az ingyen van

Válaszolta Lilliy gazdi (Tunyó), 2011. June 29. #3497

Hát ha külföldre mentek akkor a kutyának kell útlevél,de ha nem akkor meg szerintem csak neki is sima jegy kell.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. June 29. #3484

A jegy pedig távolságtól függ igen.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. June 29. #3483

Nem kell hordozó. A szájkosár előírás, és természetesen pórázon kell lennie. Mivel ő is menetjegyet kap, nincs külön kutya-jegy, így én mindig az ülésen utaztattam őket ha vonattal mentünk bárhová. Arra figyelj, hogy a pályaudvarokon lévő millió illat miatt ott szeretnék nagyon elvégezni a dolgukat, jelölni, de nem szabad hagyni. Se oszlopot, semmit ne pisiljen oldalba ha kan.

Abból a szempontból jobb a hordozó ha kistestű a kutya, hogy kényelmesebben,nyugodtan tud pihenni, más utasok sem abajgatják. Roccot nálunk mindenki simogatni akarta, amit a vonaton célszerű nem hagyni, főleg mivel a magyar vasúthálózat nem a tisztaságáról híres, ne taperolják össze fene tudja milyen kézzel az állat fejét ....

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. June 28. #3476

Ha a kutyád szobatiszta, akkor nincs gond! Nekem egyik kutyusom se hitte a vonatra hogy WC!
Kis termetű kutyák ha hordozóba vannak akkor ingyen utazhatnak ( úgy tudom) A biztonság kedvéért esetleg elraknék egy kutyapelenkát... hátha
Vigyél neki tálkát és ivóvizet, meg játékot! Ha nem tárolóban van akkor póráz és szájkosár... a szájkosarat nem kérik állatába, de kötelező!