‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. July 01. #595

Kényes dolog!

Van egy utcáról mentett kan kutyusunk!mikor befogadtuk(tavaly augusztusban) feltűnt,hogy itt ott pisicseppeket találok a lakásban,ami eddig nem volt.a doki azt mondta,hogy biztos a bolha írtó sampontól van(ami kellett bőven).egy ismerősünk állítása szerint(neki kan vizslája van)normális,mert náluk is ez van.aztán pár hét múlva elmúlt,de most pár napja újra csepegtet.még nincs ivartalanítva.
normális dolog ez?

kategória: kutya, válaszok száma:17, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta fgyongyi gazdi (Cicuska), 2011. July 03. #3600

Ja és nem mentem vissza revansot venni(?), hanem mi ott sétáltattuk a kutyáinkat rendszeresen , és azok akik ott megjelentek és elkezdték a verekedést ők voltak az idegenek.
Bocs de nem én vagyok ebben a szituációban az akit meg kell fenyíteni.
De most már kérlek ne válaszolj, mert nem értesz semmit.
Maradjak csönben - 6 pont.

Válaszolta fgyongyi gazdi (Cicuska), 2011. July 03. #3599

Milyen állatorvosi költséget? A verekedés nem azt jelenti, hogy a másik kutya megsebesül, vagy meghal!Ő nem véreb volt.Amikor a legyőzött kutya hanyadt fekszik, akkor megadja magát és a másik kutya győz.Attól kezdve fél tőle a legyőzött kutya. Ez a kutyák közötti harc, ez náluk természetes.Ezeket azért írtam, le, mert ezek az én tapasztalataim a pisiléssel, meg a tesztoszteronnal kapcsolatban, hogy nem mindig stimmel az ami itt olvasok.
Maradjak csöndben -6 pont.

Válaszolta fgyongyi gazdi (Szultán), 2011. July 03. #3596

Úgy veszem észre, hogy azokat a gazdákat pártoljátok, akik hárman négyen összeállva az egyedül séttáltató kisebb kutyásokat terrorizálják. Mert ebből az derül ki. Ezek a boxeres gazdák direkt uszították a kutyáikat a kisebbekre.Azt hiszem, nem volt érthető, hogy ez ellen tenni kellett.Sajnáltam a kisebb kutyákat, mert abszolút szelid, aranyos kutyákat támadtak meg a boxerek.
Tudom maradjak csöndben -3 legalább.

Válaszolta fgyongyi gazdi (Szultán), 2011. July 03. #3595

A Te kutyádat is megtámadták volna, ha ott sétáltatod. Mi legalább megoldottuk.Indolkást kérek vagy jobb ötletet.

Válaszolta fgyongyi gazdi (Szultán), 2011. July 03. #3592

Elmesélek egy ki történetet.Volt egy hely, ahol megjelentek boxeres kutyások kb.hárman négyen. Amikor találkoztam az ismert kutyákkak, akkor a gazdik mindig panaszkodtak, hogy a kutyáikat mindig megverték a boxerek.Hogy milyen gazdáik voltak. Fel voltak háborodva. Egyszer én is megláttam őket kb 150 méternyire voltak három boxer és a gazdáik. A Szultán mindig mellettem futkosott, ha elengedtem és játszott velem nem tőrődött a másik kutyákkal.Én megláttam őket és csak annyit mondtam halkan a Szultánnak, hogy Szultán menj! Szultán odafutott és a három boxert 3 perc alatt legyőzte úgy, hogy a földre kerültek és prüszköltek. Utánna eltüntek ezek az emberek. És a többi kutyagazdi nyugodtan sétáltathatta a kutyáit tovább.Ezt a szót, hogy menj soha nem mondtam neki, de akkor megértette, hogy mit akarok. Na ezért volt zseniális a kutyám. Na most ezért is kapok -3-at legalább.

Válaszolta fgyongyi gazdi (Szultán), 2011. July 03. #3580

Az én kan kutyám soha sem jelölt meg semmit egyszer sem a lakásban, folyosón, liftben,lépcsőházban stb. Csak lennt az utcán.Ezért ezt nem értem.Amikor tüzelő szukákat sétáltattak, akkor sem csinált ilyent.Pedig tele volt tesztoszteronnal.A szomszéd kutya a tacskó Jonny mindig megjelölte a mi ajtónkat is, meg minden sarkot.Szultán ezért nagyon mérges volt rá, de mivel okos volt sohasem bántotta.És ezért egyszer, amikor a lifttel jöttünk fel a 4.emeletre, addíg nem, de akkor a liftben összeugrottak, mert a liftben is a Jonny megint hergelte őt.Attól kezdve a Jonny tartott a Szultántól.Amikor szukákat érzett lennt az utcán, akkor vonyított, nem jelölgetett.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. July 02. #3574

Maga a dominancia több okból fakad:
- alapvetően minden kutyában megtalálható , hiszen falka állatok, ahol dominancia alapján alakul ki a sorrend, ez a túlélés kulcsa.
- hormonok változásával emelkedhet, csökkenhet egy állat dominanciája
tehát kanoknál megoldás az ivartalanítás, hiszen a tesztoszteron szintje csökken, kevésbé lesz "tökös"

Nem fog nyámnyila lenni, amitől sokan félnek, egész egyszerűen nyugodtabb, kezelhetőbb, bár ettől független szerintem némi engedelmesség tanítása kéne neki, hogy te is biztonságban érezd magad ha veled van többet, és ne kelljen miatta aggódnod. ( kicsit ezt veszem ki a szavaidból, hogy vannak pillanatok, amiktől tartasz, hogy nem tudod nála kezelni)

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. July 02. #3566

Értem, mennyi idős lehet kb. a kan?

lehet, későn érő típus, és most érte el igazán az ivarérett állapotát. Minden esetre ez a jelölgetés megszűnik az ivartalanítással, és nyugodtabb is lesz, valamint nem fog már a szukátoknál próbálkozni, és ami a legfontosabb, sok betegség megelőzhető a kanoknál is az ivartalanítással!

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. July 01. #3561

Szerintem esélyesebb az, hogy amikor érzi a közelben tüzelő szukákat, otthon jelölgetni kezd, az emelkedő tesztoszteron miatt.
Séta közben nem látod rajta hogy izgatottabb, többet jelöl,sokat szaglászik, esetleg otthon nem nyüszmög az ajtónál?