‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte babsziii gazdi (Balu), 2011. July 04. #604

Hám - húzás

Szeretném elkezdeni hámmal húzatni a kutyát és semmilyen informácót nem olvastam még el. hogyan kezdjem el, mit tegyek és mit ne első alkalommal. kérlek osszátok meg tapasztalataitokat, minden érdekel ezzel kapcsolatban.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta viktor8814 gazdi (Boszi), 2011. July 14. #3826

Szia!
Én szoktam nagyon ritkán húzatni a kutyumat és szerintem jót tesz neki, legalábbis jól le tudom fárasztani. Tényleg nem kell utána kötni nagy sújt, főleg ha hosszú távon akarod vele húzatni. Én egy gumiabroncsot szoktam mögé kötni. először furcsa volt neki, de percek alatt megszokta. A futtatás is nagyon jót tesz, le lehet fárasztani azzal is. Biciklire kell pattanni és gyerünk. Napi 15 perc folyamatos futás nem árt neki.

Válaszolta babsziii gazdi (Balu), 2011. July 05. #3650

A kérdező hozzászólása:

Igazad van, már kicsi korától vittem volna kutyaiskolába, ha lenne hova. Sajnos nincs. És őrző-védőzni nem mernék nekifogni szakember nélkül. Amit könyvekből, internetről lehet azt megtanítom neki, próbálkozom a klikkerrel, BH vizsgára amit kérnek azt gyakorolgatjuk, de ennyi az én tudásom.
A nyomkövetést ,ahogy olvastam a legnehezebb megtanítani a kiképzőknek is, ezért én nemis álmodom ,hogy nekifognék egyedül.
Ezért gondoltam , hogy séta közben egy kicsit megdolgoztatni és plusz súlyt húzatni vele jót tenne neki is, de nem nagy súlyra gondolok, hisz a rotik régen szekereket húztak, azért is vágták le a farkukat. Túl teng az energia benne és nincs több ötletem egyelőre. Vagyis ami lenne azt nehéz kivitelezni, pl. egy otthoni agility pálya

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. July 05. #3639

Mivel egy alapvetően kötött izomzatú, robosztus fajtáról van szó, maga a jól felépített Örző-védő foglalkozás is kiváló energia levezetés, ahol testileg és agyilag is szuperül lefárad.

Valamint a nem túl rövid orrú rotik be szoktak válni nyomkövetőként is.

Érdemes egy jó szakembernek megmutatni őt, aki úgyis látni fogja a benne rejlő lehetőségeket.

Válaszolta babsziii gazdi (Balu), 2011. July 05. #3638

A kérdező hozzászólása:

Nagyon szépen köszönöm a választ, egyet értek a megterhelésben és az izületi sérülésekben is nagy súlyokkal és megterhelések során.
Viszont én nem sportszerűen szeretném, és nemis túl gyakran.
Edzésnek és plusz energia levezetésnek szeretném bevezetni a kutyám életébe, és maximum a saját súlyának megfelelő súlyt húzatnék, HA rá kerülne a sor. Nem pedig sportszerűen autókat, amiket én is megtaláltam a neten, viszont fel sem merült bennem, hogy ennyire belemélyedjek a témába. Olvastam, hogy vannak olyan hámok, amelyekre kétoldalt táska szerelhető és az tesz egy kis pluszt séta közben. A cél megmozgatni kicsit megdolgoztatni a kutyát, hiszen munkakutyák a rotik. Addig, amig szakértővel nem beszélek nemis fogok neki, viszont érdekelt mások véleménye tapasztalata. Esetleg más ötletek , hogyan mozgassam egeszsegesen a kutyat.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. July 05. #3632

Az ARH- súlyhúzás honlapon minden információt megtalálsz.

Én a helyedben először mindenképp beszélnék egy jó állatorvossal, hiszen alapvetően olyan kutyákat használnak a súlyhúzáshoz, aminek alacsonyan van a súlypontja. Amstaff-staffbull-bullterrier-francia bulldog

Az tuti, ha belevágsz, Vagous féle húzóhám nélkül semmi képp ne kezd el.

Másod sorban, ez a fajta kutyás sport baromira nem tesz jót a kutyád izületeinek, és izomzatának, néhány év alatt borzasztóan le tudnak épülni egyes kutyák. Én ellenzem ezt a sportot személy szerint, soha nem kényszeríteném a kutyám olyanra, ami alapvetően nem fakad a fajta eredeti funkciójából. Hogy kinek mi fér ebbe bele, egyéni megítélés.