‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Beba gazdi (Mandy), 2011. July 28. #692

A yorkie kutyusom szemén piros duzzanat jelent meg, és a hasán is piros foltok. mitől lehet ez?

Minap fürdettük meg egy bolhairtó samponnal a yorkie kutyusunkat, és ma észleltem az egyik szeme felett, egy kis piros duzzanat jelent meg, és a hasán több piros pont. ez a sampontól lehet?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta toriawiki gazdi (Little Theo-Key), 2011. August 04. #4308

Szia, az valószínűleg dermatitisz. Az én kutyuskámnak is volt, kapott rá kenőcsöt, kapott egy nagyon fájdalmas szurit, :(és 5 napig antibiotikumot kellett szednie. Igen , az lehet a sampontól, de nem is csak attól, hanem a gyakori fűrdetéstől. az állatorvos azt mondta, nem szabad őket gyakran samponnal fűrdetni. Igazából fél évente ajánlott, és az a legjobb, ha akkor is a Johnson&Johnson baba samponnal fűrdik. Sima édes vízzel le lehet mosni, ha kell, vagy ahol piszkos a lábain,pofián megmosni, de állatorvos mondta, hogy nem jó ha gyakran samponozzuk őket, főleg minden féle samponnal.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. July 28. #4164

ínye színe?

kedve? étvágya?

advantixot vegyél rá, az nem csak megelőzésnek jó, de bolhásság esetén kezelésnek is. maga a nyakörv kezelésnek nem jó, csak megelőzésnek. a környezetét is fújd körbe bolhaírtóval, ha jól rémlik a biokill jó rá, de nézz utána. Ne valami bobis cuccot vegyél, akár álllatorvosnál akár profi állatos boltban kérdezz utána.

Válaszolta Beba gazdi (Mandy), 2011. July 28. #4154

A kérdező hozzászólása:

A pisilőjén bolhacsípések is vannak szegénynek. Vettem bolhanyakörvet is, de azt még nem tettem rá, csak bolha és kullancs irtó samponnal megfürdettem. Én még csak közvetlenül as szeme felett és a lábának a belső részén, ahol puha és sima a bőre ott láttam. A fürdetés előtt kb. 2 héttel tettem rá cseppentős bolha és kullancsirtót, de mivel láttam, hogy nem használ így gondoltam mással is lehetne próbálkozni,hiszen szegény nagyon nyugtalan volt, egyfolytában csak vakarózott - még most is. A bűzmirigyével is lehet gond, mert egyszer harapdálta a farkánál magát, akkor utána elvittük állatorvoshoz is kinyomták neki, de azonkívül hogy harapdálja, még vakarózik is, és ahogy a hátán vakarja magát, már sebes szegénynek a háta, és beleakad a szőrébe a körme, és mindenhol csak szőrcsomókat látunk, ahol vakarózik.

Egyébként én is az allergiára gondoltam, ami a piros foltokat illeti,de tegnap szegény annyit hányt, szóval már magam sem tudom, hogy ez a hányás, a piros(allergia) foltok és a bolhacsípések a szőrhullás, bűzmirigy , és a hátán a seb mind egymás utáni következménye valaminek, vagy most bont egyszerre sikerült ez így. Mindemellett tegnap a szokottabbnál is furább volt, egyfolytában csak aludt, ma már kicsit feloldódott, újra játékos lett, de semmi több.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. July 28. #4145

lehet allergia is, főleg ha a lágy részeknél vannak a piros pontok, hóna alatt, hason, fülben.

Ha olyan piros pontokat találsz, amelynek a széle pirosabb, magyarán szólva nem egyszínű, akkor csípés. Könnyen lehet, hogy bolha csípések főleg ha vakarózik is. Bolhaírtó kezelésnél, főleg ha gyanús volt a bolhásság, nem elég a kutyát fürdetni. A fekhelyet,játékokat, ruhákat mindent mosni kell amivel érintkezik.

Magán a kutyán használsz bolha-kullancs ellenes szert, nyakörvet vagy cseppet?