‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Csillalla gazdi (Dzseni), 2011. August 04. #724

Mért köhög mindig a kutyám?

Mostanába egyre gyakrabban elkezd köhögni és öklendezni és azután nyel egy nagyot. ez mitől van?

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Lucy gazdi (Lili), 2011. August 24. #4706

Kennelköhögés. Megkapta az oltást ellene?

Válaszolta Csillalla gazdi (Dzseni), 2011. August 06. #4436

A kérdező hozzászólása:

köszönöm! Topóka az a helyzet hogy a kuytám nem érintkezik más kutyákkal csak akkikel mér kiskora óta együtt él Bobóvaal és Dzsenivel. De azért megkérdezem még aput is!

Válaszolta NagyEdina55 gazdi (Buksi), 2011. August 05. #4400

Szerintem is kennelköhögés!!

Válaszolta selly gazdi (Topó), 2011. August 04. #4380

Olvasd el szerintem ezeket a tanácsokat:
A kennel köhögés a levegő útján köhögéssel és tüsszögéssel, valamint közvetlen "orr az orrhoz" érintkezéssel kutyáról kutyára terjedő betegség. A kutyák akkor és ott vannak kitéve a fertőzés veszélyének, amikor és ahol több kutya találkozik: kutyapanziókban, kennelekben, kiállításokon, kutyaiskolákban, a parkban, sőt még az állatorvosi rendelők várószobáiban is.
A kennel köhögés a kutyák légzőszervrendszerének rendkívül ragályos betegsége. Bármely életkorú kutyát megbetegíthet, egyik jellemző tünete pedig az érdes, száraz, görcsös köhögés, amely nagyon hasonlít az ember szamárköhögéséhez. A betegség kórokozói között több baktérium és vírus - köztük a Bordetella bronchiseptica és a kutya parainfluenzavírusa - szerepel. A köhögés több hétig eltarthat,
A gyógykezelés szükséges és a legtöbbször eredményes. A betegség több kórokozója ellen is van vakcina. Különösen csoportosan élő (kennelben tartás tenyésztőknél) vagy csoportba gyakran kerülő kutyák (kiállítások) rendszeres megelőző védőoltása indokolt.
A kezdeti tünet "száraz", csattanós köhögés, enyhén lázas állapot és étvágyvesztés. Ritkán tüdőgyulladássá fejlődik, amelyre a "nedvessé" váló köhögés hívja fel a figyelmet.
Minnél előbb vigyétek állatorvoshoz!

Válaszolta selly gazdi (Topó), 2011. August 04. #4379

Szia Dzseni!
Szerintem kennelköhögés.Nekem is volt.

Válaszolta selly gazdi (Topó), 2011. August 04. #4378

Szia Dzseni!
Szerintem kennelköhögése van.Arra hasonlítanak ezek a tünetek.Nekem is volt már,viszont akkor vigyázza