‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. August 06. #730

Lilly nagyon húz!

Lilly már kis kora óta nagyon húz séta közben! miért? mit tegyek, hogy ne húzzon?

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Fanta97 gazdi (Dota), 2011. August 13. #4528

Azért húz, mert minél hamarabb el akar jutni az úti céljához ! Például egy fához, vagy villanypóznához. Ha elkezd húzni, menj az ellenkező irányba 5 lépést, majd fordulj vissza ! Ezt addig csináld, amíg megtanulja, hogy te irányítasz !
Ja, és ha érdekel honnan tudok sok mindent a kutyákról, akkor nézd te is minden hétköznap reggel 10:00-kor a póráz 2 végén-t a spektrumon !

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2011. August 07. #4455

Hát pekinginek azért morbid a fojtó nyakörv szerintem:D Így is alig kap levegőt:D Én a megállásos módszert javaslom és az ellenkező irányba indulást:) Gino is húzott és a mai napig is megteszi ha hagyom neki, az ő esete tüzelési időszakban szörnyű mert fiú. Ma már odáig eljutottunk hogy megérti hogy lassan. Sétálj vele többet és foglalkozz vele végig. Én ezt csináltam.

Válaszolta Mony gazdi (Besszi), 2011. August 07. #4454

Vagy ha a megállással és leültetéssel még nem nyugszik meg, és továbbra is húz, akkor még próbáld ki azt is hogy ha húz akkor megállsz megfordulsz és elkezdesz az ellenkező irányba menni.Akkor ugye mögéd kerül, aztán ha megint húz, akkor megint irányt változtatsz... Az első pár séta lehet, hogy siralmas lesz, de ez tényleg hátásos (mondjuk kutyafüggő, hogy kinél mi válik be). A fojtó pedig szerintem egyáltalán nem old meg semmit, mert a kutyának ez rossz élmény, márpedig A SÁTA AZ JUTALOM!!!

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. August 06. #4432

azért húz, mert hagyod.

Állj meg ha húz, várd meg míg megnyugszik, ne beszélj hozzá, ne foglalkozz vele, csak állj meg. Ha megnyugodott, rád figyel, induljatok tovább. ha megint húz megint álljatok meg. Ne flexi pórázzal sétáltasd, használj rövid pórázt, és nyakörvet, akár egysoros fojtót akár simát.

Válaszolta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2011. August 06. #4431

Nekem a fojtónyakörv-ös ötlet nem nagyon tetszik....
Naponta gyakoroljatok,és mindenképpen nyakörvel!
És ha már jól megy,egy szép hosszú sétát is lehet intézni

Válaszolta ákoska24 gazdi (Kamori), 2011. August 06. #4428

szerintem a fojtónyakörv nagyon hatásos ha nagyon,de nagyon húz!