‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. August 11. #740

Mit tegyek?

Akutyám nem szereti a játékokat.
igaz, hogy kiskorában nem figyelt a játékokra. de lehet, hogy megszokta volna. mit tegyek, hogy játszon a játékokkal.

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Perzsanna gazdi (Dezi és Frózi), 2011. August 14. #4549

Kitsi kutyámmal történt meg a dolog, hogy egyáltalán nem érdeklődött az itthoni játékai iránt Eldobtuk a labdát, utánaszaladt, de otthagyta. A rendes játékai közül egy sincs amivel láttam volna magában játszani, Viszont!
Él hal a vadgesztenyékért. Szereti a zöld diót kergetni, és az összetaposott műanyag flakonokkal néha még együtt is alszik. Őt sokkal jobban izgatják azok a fajta játékok, amikkel nagy zajt lehet csapni (apukám örömére), izgalmasabb szaguk van mint egy sípolós labdának, vagy darabokra lehet őket szedni.
Próbálkozhatsz olyan dolgokkal, amik felkelthetik az érdeklődését, amiket nem ismer, ránézésre pedig egyáltalán nem tűnnek játéknakHátha sikerül.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. August 12. #4502

Minden kutyát meg kell tanítani játszani.

Kölyök korban ezt a testvéreitől tanulja el, ezért fontos, hogy ne legyen 7-8 hetes kora előtt elválasztva sem az anyjától,sem a testvéreitől a kutyakölyök.

Ő számukra az az érdekes,ami menekül előlük, tehát eleinte totál feleslegesen dobálod neki a labdát, nem fogja érdekelni.

Én kötéllel szoktam tanítani a kölyköket játszani, több okból is. Tisztítja a fogait, ha szétszedi és pici darabokat lenyel belőle,nem lesz baja tőle, valamint nem harapja szét a kezed amikor elveszed tőle.

( vonatkozik felnőtt kutyákra is, akik nem tudnak játszani)

Kötéllel próbálkozz, fuss előle el, húzd magad után a kötelet a földön, pörgesd,mozgasd előtte.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2011. August 11. #4499

ezt én sem tudom, Gesztékkel is ugyanez van. Én is kínáncsi vagyok a válaszokra :)