‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Ritus78 gazdi (Byron), 2011. August 23. #776

Epilepsziás kutyátok van-e?

Ti hogy élitek meg ha a kutyának rohama van?
milyen gyógyszert szedtek rá?
tapasztalatok...

kategória: kutya, válaszok száma:10, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nikiker gazdi (Májki), 2013. May 17. #11306

Sziasztok!

Édesanyám Leonbergi fajtájú 8 éves kutyájára 2 hónapon belül 2* valamilyen általunk nem ismert "roham" jött rá. Nem tud lábra állni, végtagjait szétfeszíti, rángatózik.Eddig mindkét roham kb. 5 percig tartott,utána magától elmúlt.Ezután sok vizet ivott.Viszont ebben a nagyjából 2 hónapban,szemmel láthatólag is fogyott,pedig étvágya nem változott,rendszeresen,normálisan eszik.
Segítsetek!
Köszönöm!

Válaszolta Kittyke19 gazdi (Mogyi), 2011. September 22. #5108

sajnos énis epis vagyok:( nekem ilyen pánikroham szerű tüneteim voltak...behúztam a farkam,rohangáltam fel-le,nyalogadtam a lábam,hallucináltam(néztem föl-le,mintha látnék valamit).. én sevenaletta nevű gyógyszert kaptam rá,és 1-2 hónapja tünetmentes vagyok:) max akkor jön rám az epi,ha elkezd piszkálni egy muslica:S

Válaszolta Ritus78 gazdi (Byron), 2011. August 24. #4703

A kérdező hozzászólása:

Szia Deme Rozi!

Köszönöm válaszodat! Akkor nálad a rohamok csak nyalogatással jelentkeznek, vagy vannak rángások is? Mi is néztük azt a helyet ahová Ti jártok. Nálunk Tatabányán van a legközelebbi hely, az is Kiss doktornő féle terápiával dolgozik. Csak azt nem tudom hogy ott is tudnak-e csinálni EEG-t vagy csak B.pesten.Neked volt ilyen vizsgálatod? Vagy csak a tünetek elmondása alapján állapították meg a kezelési módot? Ha volt, meg tudod mondani hogy mennyibe kerültek a vizsgálatok? Ha nem volt ilyen vizsgálat akkor, hogy milyen honorárium szerint dolgoznak egyáltalán?
Előre is köszönöm a válaszodat!
További szép napot!!!!
Üdv: Rita

Válaszolta Ritus78 gazdi (Byron), 2011. August 23. #4680

A kérdező hozzászólása:

Köszi a választ! De Byronka biztos hogy nem eszik meg semmit kinn csak a botokat rágcsálja szét.... Csak tőlem fogadja el az ételt, sokszor csak a kezemből hajlandó enni.. Az elhullott állatok felett csak táncolni szokott
De azért boldog lennék ha csak ettől lenne beteg.
Ha bármi még eszedbe jutna nagyon szívesen fogadom!
Üdv: Rita

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. August 23. #4675

Figyeljetek rá oda, nem egy esetben került hozzám olyan kutya, akiről azt hitték hogy epilepszia. Végén kiderült,hogy csak enyhe mérgezéses tünetek egyeztek az epilepsziáéval, mert a kutya nem volt élelem megtagadásra tanítva, így séta közben időközönként felevett ezt-azt . Ha sok a béka, csiga,giliszta a környezetben és a kutya foglalkozik velük,nyalogatja, esetleg eszi őket, ezeknek a nyálkás védő burka is okozhat ilyen tüneteteket, bár ez nyáladzással, szájhabzással párosul.

Érdemes a homeopátiás gyógykészítményeket kipróbálni, kevésbé viseli meg a szervezetét mint a szteroid tartalmú epileptikus készítmények.

Válaszolta Ritus78 gazdi (Byron), 2011. August 23. #4673

A kérdező hozzászólása:

Kedves Bendegúz!

Köszönöm válaszod. Nagyon örülök hogy jól van Dudi. Mi Sertan nevű gyógyszert kaptuk. Remélem használni fog.... :-(

Válaszolta Ritus78 gazdi (Byron), 2011. August 23. #4672

A kérdező hozzászólása:

Szia Szonja!
Egyenlőre csak rángással jelentkeznek a rohamok. Az első ebben az évben február 4.-én volt , aztán augusztus 17.-én és rá 5 napra 22.-én . Az első rohama után elvittem az állatorvoshoz aki azt mondta várjunk, hogy milyen gyakran lesznek a rohamok, ha egyáltalán lesznek. Ha 1/2 éven belül több lesz akkor gyógyszeres kezelést kell kapnia a kutyuskámnak. A 17.-ei roham után még nem vittem azonnal orvoshoz hanam vártam mondván eltelt már fél év.... de a 22.-ei nél már azonnal vittem, Sertan nevezetű gyógyszert kap napi 1/4 -et. De ez az adag módosulhat a rohamok gyakoriságától és nagyságától. Most várunk.... próbáljuk beállítani a pontos adagot.
De tegnap nagyon rosszul volt szegénykém .... csak reszketett, nyálzott nagyon és sokat sírt :-( Iszonyú hogy nem tudok rajta segíteni. A fél kezem odaadnám hogy újra egészséges legyen!!!!!!!
Egyébként utána jártam az anyukának az ő ellésük után lettek epilepsziás gondjai, a gazdi azt mondja hogy nagyon ritkán vannak rohamai az anya kutyának. Tehát v.színű hogy öröklött dolog ez nálunk.
Ha valamit tudsz mondani erre írj kérlek!
Köszönöm: Byron gazdija: Rita

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. August 23. #4667

hogyan jelentkezik nála az epilepszia? agresszívebb lesz, vagy a "szokásos" rángásos rohamok csak? Rá jöttél-e, mi váltja ki?

Válaszolta kikus gazdi (Bendegúz), 2011. August 23. #4661

Szia, nekem van még két kutyusom Bendegúzon kívül és sajnos a tibeti spánielünk Dudi epilepsziás. De már két éve nem volt rohama, kicsit meghízott már nem olyan sovány, mint régen (betegsége miatt volt az) és azt mondta az állat orvosunk, hogy ez jót tett neki. Ugyanazt a gyógyszert szedi, amit az emberek kapnak epilepsziára.