‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2011. November 07. #942

Megfelelő étrend?

A két fiatal nőstény tengerimalacoimanak,regge adok egy olyan két evőkanálnyi tápot,de este már visítoznak az ennivalóért,akkor már nem tápot adok nekik,hanem mondjuk egy kis répát + almát...
nem fognak elhízni?
már lassan egy hónapja nálunk vannak,de nagyon félnek...hogyan szelídíthetném meg őket?(sajnos a ketrecünk felül nyitható,így kicsalogatásos módszer nem használható. )

kategória: kisemlős, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2011. November 12. #5592

A kérdező hozzászólása:

Szénájuk mindig van,persze.
A szelídítéssel kapcsolatban:
Ha elmegyek mellettük mindig letérdelek a ketrec mellé(a ketrec szekrényen van),és beszélek hozzájuk,ha kell ellátom őket,és néha benyúlok,és az orrukat megsimogatom....
...de ha a kivételről van szó,rodeóznak a ketrecbe.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2011. November 07. #5563

A maliknak egész nap szükségük van a rágásra.Erre nagyon alkalmas a széna.Tehát legyen mindig előttük.Lehet nekik betenni egészen megszáradt kenyeret is.Sok friss zöldséget kapjanak,nyáron imádják a gyermekláncfüvet.Lehet saláta,uborka,répa,alma,görögdinnye héja,retek levél.A káposztát karalábét ne,vagy nagyon nagyon picit.De inkább ne.A táp jó minőségű kevert magokból álljon.Vizet önitatóba kell rakni mert a tálból csak kiborítják.
Kézhezszoktatni úgy tudod őket,hogy minden nap többször menj oda,beszélj hozzájuk szokják a hangodat.Adj nekik a kedvenc zöldségféléjükből,engedd had vegyék el a kezedből.Vedd ki őket a ketrecből,szeretik a símogatást.Amikor kiveszed őket,akkor is adj nekik valami finomat.Persze mindezt szépen fokozatosan,semmit nem erőltetve.Megfogják tanulni,hogy ha oda mész hozzájuk az nekik jó.Utánna már ha meghallják a hangodat akkor is visongva szaladgálnak mert örülnek.Az enyémek már a lépteimet is megismerték,és visongva jöttek,hogy vegyem ki őket.Imádtak az ölembe kucorogni vagy a lakásba szabadon szaladgálni.