‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Tinus9 gazdi (Lili), 2011. December 05. #992

Autózás lilivel

Amikor lilivel vagyunk az autóba, egyszerűen nem lehet megállítani. nyüszít, szaladgál, kinéz az ablakon, ideges. mit csináljak hogy nyugton maradjon?

kategória: kutya, válaszok száma:11, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta adrienn1218 gazdi (Angel), 2011. December 10. #5896

Szia,én elolvastam a csodálatos kutyadoki című könyvet...abban azt írja,hogy fáraszd(Nagy séta,futás,játék) le a kutyát kocsikázás előtt és akkor pihenő üzemmódban lesz míg tart az út. Soha ne simogasd ha ideges mert akkor csak megerősíted benne ezt az állapotot amiben épp van mikor autóztok.Próbálj meg nyugodt lenni mintha mi sem lenne természetesebb annál ,hogy kocsikáztok egyet,ha érzi hogy feszült vagy Ö is az lesz.Ha van rá lehetőséged olvasd el a könyvet..nekem sokat segített,már máshogy nézek a kutyára és látom rajta,hogy jó így neki:)Sok sikert.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 08. #5888

Ideges, izgatott kutyát SOHA nem szabad nyugtatni!!

Válaszolta hetessycintia gazdi (dömötör), 2011. December 07. #5882

próbáld meg nyugtatni simogatni,öledbe venni

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 06. #5864

Füles gratulálni tudok csak hogy ennyire nem érdekel, hogy kárt teszel a kutyádban, sőt még buzdítasz mindenkit arra, hogy ezt tegye.

helyesírás ellenőrzőt pedig kapcsold be.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2011. December 06. #5862

A szállítóban az is jó, hogy be lehet kötni az övvel. Így baleset esetén duplán védve van Lili, hiszen a dobozt az öv megfogja, a doboz meg megvédi a kutyát. Ráadásul, ha gazdi mellett ül, akkor látja Lili a gazdiját, akiben megbízik, aki neki nyugalmat ad, beszélhet hozzá, hogy ne féljen. A földre fogás szerintem növeli a kutya idegességét. Az állat azt érzi, hogy meg van kötve, közben pedig veszélyes zajok vannak, meg rázkódás, nincs kipárnázva, és menekülni szeretne a zajtól, de a szoros póráz miatt nem tud. A doboz viszont olyan a számára, mint a búvóhely, ahol át tudja vészelni a számára félelmetesnek tűnő utazást.

Válaszolta Sumi gazdi (Boni), 2011. December 05. #5860

A szállítóbox a legjobb megoldás , főleg hogy egy ilyen kistestű kutyának mint Lili nem is drága.
Az meg hogy leszorítom pórázzal a kutyának nem éppen kellemes megoldása , nem hinném hogy megfogja vele szeretni az autókázást.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 05. #5855

szállító box. kb 4 ezer forint, és nem töri össze magát a kutya.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2011. December 05. #5853

A hordozó szerintem megnyugtatólag hatna rá. Persze tágas legyen, meg olyan, ahol össze tud gömbölyödni és biztonságban érzi magát.

Válaszolta Tinus9 gazdi (Lili), 2011. December 05. #5852

A kérdező hozzászólása:

Nem szokott egyedül lenni, mindig ott vagyok, és ha tudom, lefoglalom. Pl.: ölembe ültetem, és néz ki az ablakon, vagy rövidre fogom a pórázát, de nincs nyugton. Az utca végéig alig lehet elmenni vele.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2011. December 05. #5851

Szerintem nem túl biztonságos, hogy szabadon van az utastérben. A sofőr figyelmét elterelheti, illetve baleset esetén (reméljük, ilyen soha sem lesz) simán kirepülhet a szélvédőn. Jobb lenne hordozóba tenni, ahol a saját szaga veszi őt körül.