‹‹‹ vissza Alex adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta AliNati gazdi (Alex), 2015. July 20. 22:43:16 #24800

Blogom Első

Ma estefelé hátramentünk. Amedence mellé. Luca és Bence bementek, én pedig megborzongtam. Bele?! Bele a vízbe?! Most felejtsék el!
Bementem a nagyfenyő alá, és leheveredtem. Néztem, milyen boldogan pancsolnak. Nyalogattam a szám szélét. Az előbb kaptunk marhahúsos alutasakos macskaeledelt. Isteni volt! Azon tűnődtem, Nati hol járhat. Mostanában lényegesen többet van itthon, de el-elmegy. Akkor Bence kiszaladt. Nyilván az ő hatalmas alomtálcájukhoz rohant, amit én még sosem láttam, de sejtettem, mi az.
Nagypapa jött. Mivel nekem ők a családom: Luca és Bence, mint testvér, anya, mami, nagypapa. Ő is belement a vízbe! Megráztam a fejem.
Nem, én ide nem megyek be! - szögeztem le magamban.
Ott ültem. Hamarosan felbukkant anya, barna hajával és szemével. Miután lefényképezte Luca hosszú-hosszú haját, én a lába körül sündörögtem.
- Te mennyit tudsz enni? - kérdezte.
- Sovány vagyok! - nyávogtam, de persze ő nem értette, és nincs kifogás: csak vékony a testalkatom.
Megsimogatott. Boldogan doromboltam neki. Jól esett! Mikor Bence visszajött és nagypapa kiment a vízből, érdeklődve szaglásztam.
Ott voltam a szélénél. Lábam már ugrásra készült, amikor meghallottam anya hangját:
- Alex! Nem! Alex, gyere ide! - mondta.
Odasétáltam. Hiába, Luca jól megnevelt, és már a tizedik - igen, a tizedik - parancsot tanuljuk. Nem nagyon értem. Valami botot dob el. Eddig azért kaptam jutalmat, mert odamentem. Ennyi a feladat?
És egyébként a parancsok: Gyere ide, ül, fekszik, marad, hopp, le, cukipofa, modell, ágaskodj, és ugye amit tanulunk.
Persze hamar rájött, hogy nekem nem ez az erősségem. Ezért valami új parancsot eszelt ki, ami a "Forogj!" volt. Remek kis játék, mert ha egyet forulok, máris megjutalmaz.

Hozzászólások száma: 0