‹‹‹ vissza Molly adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta AliNati gazdi (Molly), 2017. October 23. 17:07:06 #25288

Ha beköszönt az ősz... part 1

Sziasztok!
A bevezetés sosem volt az erősségem, nem is lesz, szóval szerintem bemutatkozás és egyéb fölösleges adatok közlése helyett bele is vágnék abba, amiért ez a blog létrejött, és amit én a legjobban szeretek a világon.
Szóval, khm... Kutyák.
Hatalmas ebfanatikus vagyok, és egy éve (plusz huszonkilenc nap, hogy pontosak legyünk) hozzánk is beköltözött egy csupaszív spániel kutyalány. Fajtájához képest apró, mint a harmincegyes cipő, de legalább sokfelé eljöhet velem. Most azonban, hogy az ősz második hónapjának vége felé járunk, hozzánk is beköszöntött az állandóan borongós, esős idő, avagy minden gazdi rémálma. Nem tudom, hogy vagytok vele, én imádok kapucnit rántani a fejemre és hosszúakat sétálni az elhagyatott utcákon. Ilyenkor kevés a járókelő, jó a hangulat és tök szuperül néz ki, ahogyan a pocsolyák csak tömik a pocakjukat. Nálunk tehát ez nem gond, mivel - fajtájához hűen - a kutyusom imádja a vizet, és nincs ellenére, ha a bőrig ázik. Azonban ez a környezetünkben élő gazdiknak nem egyszerű, felettébb stresszes időszak, szóval elhoztam néhány tippet, hogyan lehet az energiabombákat lefárasztani.
Minden kutya egyéniség. Néhány szereti a vizet, néhány nem, néhány imádja a többi kutyát, néhány inkább magának való, néhány imád órákig rohangálni és nyughatatlan, néhánynak húsz percnyi séta is elég (reggel tíz, este tíz). A legtöbb ebet "birtokló" ember és kedvence tökéletes ellentétben vagy egyet értésben él a kérdést illetően, hol a gazdi, hol a kutya nem szeret esőben sétálni, hol mindketten utálják, és talán a legritkább, ahol mindketten imádják. Ilyenkor kell találni valami módot, hogy a folyamatos foglalkozást igénylő kutyákat hogyan lehet kicsit elcsigázni akár csak pár percnyi törődéssel.

Hozzászólások száma: 0