‹‹‹ vissza Báró adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta DoniGreti gazdi (Báró), 2009. June 24. 00:02:17 #517

Kutyasuli

A gazdival azt tervezzük, hogy közeledve a 4. hónapomhoz, hamarosan ellátogatunk a Hérosz kutyasuliba (Bp. XXII.) ha valaki szokott ide járni, feltétlen jelezze azt nekem - kérem szépen!

Hozzászólások száma: 8

Írta DoniGreti gazdi (Báró), 2010. September 10. 20:40:29 #655240

Az utolsó beírás óta több, mint egy év telt el...és mi szinte folyamatosan jártunk suliba, vagy kiképzőbe. Tavasszal már haladók voltunk, sőt, januárban bekerültünk egy ún. bemutató csoportba, amihez a mai napig tartozunk.

Túl vagyunk az első engedelmességi vizsgán 89 ponttal!

Volt pár fellépésünk is iskolákban, nyári táborokban. Na, azokat imádom!

Írta DoniGreti gazdi (Báró), 2009. July 14. 08:25:43 #34395

Ahhoz képest, hogy ezen a héten lesz az utolsó foglalkozás, most olyan sokan jöttek, hogy csak lestünk. A kutyaoviban minden kutyus olyan édes! Kb. 10-12-en voltunk és mindenki játszik mindenkivel.
Van itt goldie, ridgeback, vizsla, kern terrier, németjuhász, border collie és pár keverék kutyus. Az oviba 4-7 hónaposak járhatnak és az a jó, hogy itt mindenki kölyök és nem bántjuk egymást. Igaz, van 1-2 félénk kutyus, de ők egy kicsit háttérbe húzódnak.

A gazdim azt mondja, hoyg ahhoz képest, hogy én vagyok a legfiatalabb (de majdnem a legnagyobb), én vagyok a legbaraátságosabb. Az az igazság, hogyha valakivel játszok és oda jön egy másik kutyus, én szívesen átadom a terepet, nem erőlködök, nem vagyok egy bajkeverő típus. Akkor keresek magamnak más játszótársat. Hatalmas terület van, tele fákkal, fűvel és szagokkal. Isteni hely!

Ha itt laksz a közelben (XXII. Budatétény) feltétlen gyere el egyszer, mert szerintem nagyon jó a hangulat!

Írta DoniGreti gazdi (Báró), 2009. July 14. 08:18:22 #34386

Múlt hétvégén megint elmentünk a suliba. Jaj, nagyon élvezem!!! Csak egy kicsit lenne már hűvösebb! A gazdim mindig azzal nyugtat, hogy majd télen még jobban fogom élvezni, az lesz az én időszakom.

Úgy tűnik, tényleg sok haszna van ennek a sulinak, pedig a gazdim sem gondolta volna. Igaz, Ő járt 20 évvel ezelőtt kutyasuliba, akkor egy kuvasza volt, de teljesen másokat és máshogy tanítottak.

Az akadályokat nagyon élvezem. Semi gondom nincs a pallón átgyalogolással, vagy a bicikligumin átbújni. A lefeketett létrába néha belecsúszik a lábam, de nem nagyon veszem észre.

Írta Timon021 gazdi (Giorgo), 2009. July 06. 07:55:05 #25926

Szia Báró!

Én is egy golden retriever vagyok... csak én se budapesten...

Írta DoniGreti gazdi (Báró), 2009. July 05. 20:12:48 #25747

Ma reggel, a tikkasztó hőségben újra ellátogattunk a suliba. Hasonló volt, mint tegnap, és hasonlóan sokat bambultam.
A pallós akadály megint jól ment, a rúdátugrással sem volt semmi gondom.
Volt azonban egy olyan feladat, hogy 2 hálós 40 cm magas lécet egymással szembe fordítottak "V" alakban, úgy, hogy a gazdim mögé tett néhány jutifalatot. A feladat az volt, hogy elérjük a kaját és ki-ki maga oldja meg. Nekem nem jutott eszembe, hogy oldalról megkerüljem a hálós részt, egyszerűbbnek láttam, ha a nagy mancsaimmal bedőltöm az egészet...Sikerült!!! Mindenki nevetett...

Írta DoniGreti gazdi (Báró), 2009. July 04. 20:46:42 #25186

Ma voltunk az első "órán". Nagyon jó volt, mert megint sok új barátot találtam. A Hérosz Kutyaotthon mellett egy hatalmas nagy réten tartják a foglalkozásokat és kifejezetten kölyökoviba iratkoztunk be.
Sokat játszunk, futkározunk és van egy kis lábázatatós kagyló medence, amiben meghűsölhetünk, de oda mindig csak a goldie-k fekszenek.

Volt karikán átbújás, pallón felsétálás, létra közt mászkálás... Meg olyan is, hogy a gazdik észrevétlenül lassan eltávolodtak tőlünk és nekünk elvileg utánuk kellett volna mennünk...elvileg...nekem ez annyira nem sikerült.
Volt egy édes kis németjuhász kislány, többnyire körülötte őgyelegtem. A gazdi sokszor meg is jegyezte, hogy túl korán kezdem. De mit? Azt mondta, ehhez még kicsi vagyok!

Ha midnen igza és sikerül holnapig kipihennem magam, akkor reggel 8-ra megint megyünk. Majd beszámolok arról is.

Írta DoniGreti gazdi (Báró), 2009. June 28. 20:31:54 #20125

Szia Jimmy!

Kár, hogy messze vagy! Pont most írtam másnak is, hogy a Goldiek a gyengéim, szívesen összefutottam volna Veled! A gzadim úgyis mindenkinek mondja, hogy én igazából olyan kenyérre kenhető vagyok, ki tudja lesz-e belőlem valaha is jó házőrző? De imádnak engem és nekik ez a lényeg!

Írta schatz0606 gazdi (Jimmy), 2009. June 24. 09:38:17 #16287

Szia!
n már letudtam az elsö vizsgámat a suliba!! Nagyon szeretek oda járni. A legjobb barátom is olyan kutyuli mint te!!! De én sajna nem Budapesten vagyok, nagyon messze. Drukkolok hogy neked is tettszen a sulika!!