‹‹‹ vissza Hajni adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta foximaxi gazdi (Hajni), 2009. October 18. 20:32:19 #2685

Lassan a fejlődés útjára lépek :-)

Sziasztok!

Jó rég nem írtam már, de most bepótolom.
Szóval az van, hogy kezdek rájönni, hogy a gazdik nem azért várnak el tőlem dolgokat, mert unatkoznak, hanem mert mindennek rendje, s módja van.
Az elmúlt két hónapban az eddigiektől még többet foglalkoztak velem, meg egy kicsi stratégiaváltás is történt, aminek kezd meglenni az eredménye.
A fajtámat mindenki messzeföldről ismeri öntörvényűségünk okán. Anyagazdi -bár korábban is lelkizett velem egy csomót- de most esténként a játék közben nagyokat beszélget velem, és ugyan nem mindig értem amit mond, a hanglejtéséből, mimikájából arra következtetek, hogy kér. Szépen kér arra, hogy ne én legyek az első a családból, aki tokostól ül be a kocsiba a küszöbfestést nem kimélve, ne én legyek az első, aki minden szatyorba beledugja az orrát, és főként ne hisztizzek, mert nem érek el vele semmit. Na nem azt mondom, hogy megjavultam, de már kezdek higgadni. Pl. a múltkor gazdiék mentek valahová és az ajtónál rám parancsoltak, hogy menjek onnan, különben amint kinyílna kiszöknék. (ez a szökősdi is egy külön misét érne) Bár nem első szóra, mégis megértettem és otthon maradtam a meleg, fűtött lakásban, sőt még aludtam is egy nagyot. Aztán hazajöttek és kaptam fincsi virslikarikát, mert nem pörgettem magam. És örültem, hogy itthon vannak és nem sokáig hagytak magamra.
Még a sétákon van mit javítani, hiszen hiába van a flexi póráz 1-2 méteresre hagyva, inkább megfojtom magam, akkor is a gazdiék előtt akarok járni két lépéssel. Szóval még ezen fejleszteni kell, de nem adják fel.
A gazdiék tudják, hogy anno elrontottak valamit, hiszen kedvességemmel, bűbájommal annyira lehengereltem őket, hogy néha többet megengedtek nekem, mint kellett volna.
De azért, hogy a jelenleginél is jobban szeressenek foxibecsületemre próbálkozom nem az idegeikre menni és látom, hogy ők ennek nagyon örülnek.

Hozzászólások száma: 0