‹‹‹ vissza Gyárfás adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta gyárfásnyuszianyu gazdi (Gyárfás), 2009. July 28. 20:31:41 #1221

Boldog szőrgombóc

Folytatom....

Hirtelen a nagy szürke embertömegből előtűnt, de valami furcsa volt nála. Egyből feltűnt a hatalmas táska a kezében, melyben egy kocka alakú doboz volt. Szinte semmi tartalmat nem sejtetve lengedezett kezében. A békák gondoltam. Odafutottam kedvesemhez és meg akartam ölelni, de csak kicsit sikerült, mert egyből óvatosságra intett, a brekkik a kabija zsebében lapultak egy dobozban.
Ekkor egyből minden figyelmem a dobozra irányult. Hirtelen megéreztem. Egyből tuttam hogy a doboz nem rejt mást mint egy kis nyuszifiókát. Zsolt szivem még egy darabig ugratott hogy nem, aztán bátorított hogy nézzek bele. Ahogy az állomás esti álmos fényében kinyitottam a dobozgát, meleg széna illata csapta meg az orrom és a félhomájban egy kicsi szőrgombóc tűnt fel apró gomb szemecskékkel. Ott volt, Ő volt, az én Nyuszim. Istenem van egy Nyuszim!!!!! Nem hittem el, annyira jó érzés volt a tudat hogy mostantól van nekem egy kis barátom.
Emlékszem első köszönésünkre. Én becsúsztattam a kezem a kis résen át a dobozba, ő kihasználta az alkalmat hogy végre nyugalomba került az ingó-bingó doboz és falatozni kezdett, azt hittem szabad a pálya, és végigsimíthatom apró testecskéjét, de csak egy pici pillanara sikrült hozzáérnem, összerezzent és a doboz másik felébe rohant. Olyan finom és puha mint a kasmír. Imádom!
Hazáig már én vittem. Olyan lassan és óvatosan lépkedtem mintha tojásokon járnék, igyekeztem minél kényelmesebbé tenni az utazást. Hazáig köszöngettem és csókolgattam kedvesem, meg sem tudom ezt talán soha hálálni neki. Éreztem ahogy a kicsi tömegecske ide oda rohangál, majd leül és megpihen. Várja az utazás végét.
Hazérve még a kabátom sem vettem le, letettem a szobába a dobozt oldalára fektettem és vártam hogy előjöjjön a doboz sötét zugából. A doboz horizontján megjelent egy pici pisze orrocska, mely mohón szívta magába az új illatokat, a sült csirke friss illatát, a parfümöm, a szoba illatát és megannyi illatot, amit még nem is ismert a kis pete. Bizony most már 3-an vagyunk!

Hozzászólások száma: 0