‹‹‹ vissza Csibike adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta hoffmannsaci gazdi (Csibike), 2022. April 09. 11:46:46 #25801

Közeleg a Húsvét...

NE AJÁNDÉKOZZ ÉLŐ ÁLLATOT HÚSVÉTRA!

Közeledik a húsvét, a termékenység szép ünnepe, és az élő állat-ajándékozás új keletű szokása is. Mert ez bizony szintén egy új dolog, nem volt régebben és semmi köze sincs a hagyományokhoz. "Valami különlegeset, valami szórakoztatót kell nyújtani a gyerekeknek." Az öröm nagyon rövid ideig tart! Az élő állatról viszont gondoskodni kell! Még rosszabb a helyzet, ha a szülei sincsenek ezzel tisztában; az élő állattal járó felelősséggel.

Nagyon sok nyuszi, kiskacsa, vagy kiscsibe végzi Húsvét másnapján az utcán, vagy valamelyik menhelyen. A Fővárosi Állatkert korábban befogadta ezeket a nyuszikat, azonban jobb ha tudjuk, hogy 2008. óta már nem.
A Noé Állatotthon korábban megkérdezte a vásárlás körülményeiről azokat, akik állatotthonukban adták le a húsvétra vett kisállatokat. Legnagyobb megrökönyödésükre kiderült, hogy a vásárlók tudatában voltak annak, hogy Húsvétra állatot venni nem helyes, ráadásul többségük tisztában volt azzal is, hogy az állatot csak ideiglenesen veszi magához, és eleve úgy tervezte, hogy nem kíván róla élete végéig gondoskodni.
Kiderült, hogy az állatokat leadók kb. 85-90 %-a azért vásárolta meg nyugodt szívvel a nyuszikat és egyéb cuki élő apróságokat, mert tudott róla, hogy több szervezet az ünnepek után átveszi őket. Vagyis pusztán átmenetileg vállalta az állatka elhelyezését és megfelelő életkörülményei kialakítására sem fektetett hangsúlyt, mivel nem tervezte, hogy végleg megtartja.
Száz szónak is egy a vége: semmiképpen ne ajándékozzunk élő állatot se húsvétra, se karácsonyra, se születés-, vagy névnapra, bérmálkozásra, ballagásra, vagy bármilyen más alkalomra! AZ ÁLLAT NEM JÁTÉKSZER!

Aki pedig nem tud meglenni Húsvétkor nyuszi nélkül, annak ajánlom az Állatkerti simogatót, vagy ugyanitt a jelképes örökbefogadást.

Hozzászólások száma: 3

Írta RÓZSAMAMI73 gazdi (MANÓ), 2022. April 13. 16:28:58 #2146863

Igazatok van,kisállatot a gazdi válasszon magának! Én sem adnék és kapni sem szeretnék ! Teljes ellátást ,szeretetet, családi légkört kell biztosítani egy kis állatnak. Neki is van szíve és lelke ,úgy mint nekünk embereknek ! Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek ! Manó és gazdi mamija .

Írta zsazsi gazdi (Lola), 2022. April 11. 19:20:49 #2146860

Szerintem is butaság ajándékozni kisállatokat!

Írta Macskamánia gazdi (Csipetke), 2022. April 11. 16:43:14 #2146857