‹‹‹ vissza Pamacs adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta hoffmannsaci gazdi (Pamacs), 2014. August 05. 14:53:27 #24312

ELKÖLTÖZTÜNK...

Drága Barátaim!



Mint ahogy észrevettétek már év eleje óta nagyon keveset vagyok itt a blöki.hun és a facebookon. Hogy ennek mi az oka? Hát elköltöztünk Budapestről Gyálra, s kétlábúkának otthon nincs gépe, mert a költözésnél elromlott. Ezért csak a munkahelyén tud rövidebb-hosszabb ideig a barátaimnak írni, válaszolni. Nagyon szép új házba költöztünk, amihez kert is van. Először hónapokig csak dobozok dobozok hátán éltünk, de mi ezt élveztük, rosszalkodtunk. Most már van egy pár új bútorunk, de még mindig érkeznek sorjában az újabb és újabb bútorok. A kert még mindig nincs rendben, s egy ideig, amíg kutat nem furatunk, addig nem is lesz. A kert előreláthatólag jövő nyárra készül el. Elől már füvesítettünk, de hátul még minden gazos, amit szintén csak mi élvezünk kutyuk. A szomszédokban mindenhol van kutyus, kicsik-nagyok egyaránt. Az egyiknél Csivava és Bolognase fiúk, a másiknál Uszkár lányka, a harmadiknál Shi-Tzu, Spániel, Mopsz és ugyancsak egy Bolognase. Ezek mind kistestű kutyusok, mint mi vagyunk, s nagyon jól összebarátkoztunk kerítésen keresztül. A negyedik szomszédban van két nagytestű kutyus; Németjuhász-fiú és egy Pit-bull féle lány. Félelmünkben már az első nap jól betámadtuk Őket a kerítésnél, s ők erre visszatámadtak, nekiugrottak a kerítésnek. Kétlábúka nagyon megijedt, nehogy átugorjanak. De mi csak ugattunk nekik hetekig. Ők jól nevelt kutyusok, egy szóra, füttyentésre visszatértek az Ő házukhoz, messzire a kerítéstől. Ez így ment hetekig, de ma már velük is jóban vagyunk, megszaglásszuk egymást, s már nincs ugatás, morgás, támadó állás. Nagyon jól érezzük magunkat, élvezzük a szabadságot, a szaladgálást. Sokat játszunk, kergetőzünk. A kis Csivava is volt már át nálunk, s Csibikével futkározott ezerrel. Én már csak komótosan veszem a mozgást, inkább a Bolognase előtt sétálgatok felemelt fejjel, fejemet elfordítva, peckesen, s Ő meg örjöng, hogy nem foglalkozom vele, amikor Ő ott van a kerítésnél, s szeretne velem versenyt ugatni. Vannak tyúkok, kakasok a szomszédban. Ilyet Budapesten én csak a tányéromon láttam vacsoraként. Itt élők vannak, s mozognak. Sokat nézegetem Őket.
Reggelente madárcsicsergésre ébredek. Este a csillagokat nézem, ahogy fénylenek az égen. Nyugalom, csend van, s jó levegő. Nem égeti a talpacskámat az aszfalt, télen nem fogja csípni a só. Szeretek itt lakni az új otthonomban.

Hozzászólások száma: 2

Írta lenhardt gazdi (Bonifác), 2014. November 13. 08:20:25 #1564752

Drága Pamacs barátom! Örülök, hogy ilyen klassz helyre költöztetek és máris szereztél új barátokat. Hálásan köszönöm, amit kétlábúkáddal írtatok nekem, hogy segítsek Anyáéknak megvígasztalódni. Törekszem rá, hidd el, és szavaitok erőt adnak. Kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok abban a szép házban, kertben!

Bonifác

Írta ABigObjectFan gazdi (Akita), 2014. August 23. 09:51:00 #1526762

Húha! Nagyon menő helyre költöztetek!
Remélem jól fogjátok érezni magatokat ezen a szép helyen