‹‹‹ vissza Oszi adatlapjához

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. September 13. 21:58:32 #25687

2020 szeptember 13

Én úgy vagyok vele, hogy az ember, és persze a kutyája ismerje meg azt a környéket, ahol lakik.

Miután Gazdiék befejezték a házon való barkácsolást, végre, mi is eljutottunk felfedezni a lakóhelyet. Van itt kis forrás, sziget, patak, mező, erdő, mit is mondjak, van ízlése, na.
Nagy, kellemes sétát tettünk, végre nem a megszokott útvonalon szippanthattam magamba az információkat.
Néha megálltunk pózolni, gazdi szerint, fontos emlékképeket gyűjteni. Szerintem meg kukoricacsövet, vagy bármi olyat, amit el lehet dobni, meg lehet rágcsálni.
------------
Persze az itthoni napok sem telnek unalmasan. Ma például, Árgushaverom, míg a tesóival találkozott, bátrabban mutattam meg Gazdinak is, hogy én nagyon erősen tudok ám huzakodni, bizony. Nincs aki huhogjon nekem a háttérben, hogy most nekem szabad a pálya. Nem zavart semmi sem, így beleadtam mindent, mutatom is:
https://youtu.be/X894y8ujb50

Ez a második kedvencem. Hogy mi az első? Mutatom azt, is, a bújócska. Itt a Gazdi, vagy Gazdi férje bújik el, nekem pedig meg kell találnom őt. Kiváló móka, nagyon szeretem:
https://youtu.be/gpCeDvdg_oo

kommentek száma:0tovább

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. September 02. 11:00:27 #25681

2020 augusztus-szeptember.

Nem gondoltam volna, hogy ez lesz az egyik utolsó nap ahol még jó idő lesz. Egyre több az olyan nap, mikor esős idő van, mi tagadás érkezik az ősz. Ennélfogva a kinti mókák bentivé avanzsálnak, vagy rövidülnek, hiszen ki szeret kint ázni?
Rendszeresen szokott gazdi eldugni ezt-azt, nekem és Árgusnak meg meg kell keresni. Ezt csináltuk már erdőben is, sokszor, volt, hogy a gazdi bújt el, volt, hogy gazdi férje, volt hogy gazdi barátja.
Én nagyon élveztem ezt a bújócskázást.
A legutóbbi rally obedience órán is nagyon ügyesen teljesítettem, azokat a feladatokat is, amiket csak egyszer csináltunk, megmutathattam milyen hamar jegyeztem meg, bár amik fejtörést okoztak néhol, azok a megkerülős feladatok. Főleg gazdinak, aki néha elfelejti melyik a jobb- és bal oldala. Javaslom, hamar tanulja meg, mert nagyon ciki. Kis titok, hogy még fürödni is el szoktam kísérni, nehogy baj történjen. Valakinek vigyázni kell rá, ha már a saját kezeit is felcseréli.
Agilityvel való ismerkedés is ritkulni kényszerül, bár gazdi megígérte, egy-két akadályt ácsol majd itthonra is. Addig marad a huzakodás, a labdázás-visszahozás, amit nagyon szeretek, lehet kettesben, lehet hármasban is játszani.
Az ilyen időszakokra, mivel gazdit nem hagyom magára, szoktunk kitalálni közös olvasást. Ez úgy néz ki, hogy odaülök mellé, megnézem mit olvas. Igazából nekem mindegy is, mert nekem a lényeg, hogy gazdi egész testre kiterjedő masszázst szokott adni ilyenkor, aminek a legvége úgyis egy relaxáló-pihentető alvásban végződik, a gazdival szoros együttműködésben.kommentek száma:4tovább

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. September 02. 10:31:28 #25680

2020 szeptember 2

Nemrég nagy volt a nyüzsi nálunk, amit nem teljesen értettem. Mániája az embereknek, úgy hallottam, hogy időnként a lakhelyüket fel kell újítani. Nálunk ez a tetővel kezdődött. Kora reggel jöttek dolgozók hozzánk, akik mint az akrobaták másztak fel, és szedték le a régit. Hatalmas dirrel-durral, megjegyezném. Nem mondom, hogy féltem, de néhol ijesztő volt, na.
Persze fél szemem továbbra is a "behatolókon" tartottam, az a biztos, mert gazdi túlzottan barátságos az idegenekkel. Milyen jól tettem, mert mivel folyton résen voltam, az ebédjükből pár falatot is kaphattam. Árgushaveromat abszolút nem érdekelte ez az egész hajcihő, szerinte nem kell ennek túl nagy feneket keríteni.
Ezután elmentünk csavarogni egyet estefelé a városban, ahol fagyizni voltunk, nagy melegre tekintettel. Kicsit szíven ütött, hogy mindenki német juhásznak néz. Nem, nem, semmi bajom nincs a derék német kollégákkal, hanem énhozzám tessék belga nyelven beszélni, mert az a kicsi ország nekem az óhaza. Persze nem csak nekem, fajtámat tekintve, négyen vagyunk. A rövidszőrű változatok a munkamániás malinoisok. Biztos ismeritek őket, jellemzően ők rendőrök, mentők, katonák, de mindenképpen sokat dolgozók. Vagyok én, a tervueren. Mi sokkal nyugodtabbak vagyunk, nem jár az agyunk folyton valamin, pedig mi is, jobbára dolgozó népek vagyunk. Szeretünk sokat sportolni, kirándulni, de nem kell az egész életedet erre feltenned hozzánk, következőkben láthatjátok, hogy remek partnerek vagyunk akár az olvasásban is. Következő testvéreim a hosszú, fekete kabátot viselő groenendael. Sokszor szó szerint testvéreink, mert például az én papám is, mamám is, ilyen éjfekete szépség.
A negyedik, kicsit elfeledett csapattag a szakállas-szemöldökös kefepofa laekenoisok. Méltatlanul, hiszen hihetetlen jó eszű, okos munkakutyák. Szóval, mi vagyunk négyen a belga testvérek, határozottan nem németek. Farkasok meg pláne nem.

kommentek száma:0tovább

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. August 19. 19:59:10 #25678

2020. Auguszzus 19

Te tudod mi az a pées?
Valami iszonyat Gazdielszívó dolog, álítólag játék, de nem lehet sem visszahozni, sem gurítani, sem huzakodni vele, mert hogy nincsen, csak tévé nevű dobozban. Gazdi meg szerintem irigy, és nekem nem nyitja ki a dobozt, hogy én is péesezhessek, meg Árgushaverom.
Nem tudom mi a jó benne, minthogy láthatjátok, én birkózni szeretek nagyon, meg kergetőzni. Előbbire ma is sikerült Gazdit rávenni. Természetesen az ügyesebb most is én voltam, ahogy lenni szokott.

kommentek száma:0tovább

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. August 17. 10:36:51 #25677

2020. Augusztus 17

Gazdi új szintre emelte a postás dolgot. Mostmár nem a postás jön ide, hanem ő sétál ki hozzá. Egyébként nem is postásnak nevezi, hanem futárnak, aki csomagot hoz, de mindenhova nem tudja hozni, mert nálunk vannak lyukak az úton, és állítólag elakad benne, mert a Futárnak nagy autója van. Nekem igazából mindegy, ha sétálunk, sétálunk.
Gazdi viszont nagyon buta. Kérdés nélkül megy oda mindenkihez. A futáremberhez is. Én ennyire nem vagyok híve a bizalmaskodásnak, főleg, hogy nála nem is volt virsli sem. Gazdinál sem. Csak csomag, amiben, azt mondta Gazdi, hogy egy másik kutyának való nyakörv alapanyag van. Aha, szóval megint vágni, csavarozni és szentségelni fog.

kommentek száma:0tovább

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. August 16. 13:07:30 #25676

2020. Augusztus 15.

Úgy látszik, ma nagyon sulis hétvégénk van:

Tegnap délelőtt Árgushaverommal kipróbáltuk azt, amint a Gazdiék "rally obedience"-nek neveznek. Nagyon érdekes neve van, de egyszerű: vannak táblák amik mutatnak valami jeleket, és azt kell csinálni. Olvasni nem kell, Gazdi úgyis mondja. Elején nem értettem, mire jó ez, de volt sok virslikarika. Aztán láttam, hogy Gazdi örül. Szóval leesett, hogy ő annak örül, hogy én leülök, lefekszem, megfordulok, csinálok mindent. Ha tudná, hogy akár csárdásnak nevezett valamit is csinálnék neki! (Virsli legyen! )
Aztán Árgushaverom is megcsinálta, láttam, hogy ő is kap virslit, meg Nagy Örülést is a végén, úgy mint én. Szóval ez egy nagyon jó dolog, és izgalmas. De még izgalmasabb, csak ma jött!

Ma reggel, az ovisokkal kezdtünk. Apró, pici kutyusok, őket csak nézhettem kintről, mert ők picik, én meg már nagy vagyok. Mindenféle fura hangok, meg zörgők után (hé, az esernyő az nagyon ijesztő, mikor hirtelen kinyitják), Gazdi megmutatott nekem sok piros nagy holmit. Utólag kiderült ezek az akadályok, amiket át lehet hopikázni, meg lehet kerülni, fel lehet mászni rájuk!
Gazdi nem engedte, hogy gyorsan csináljam, meg magasat ugorjak, ahogyan szerettem volna, de nagyon várom már a következő akadályokat! Csak az volt kicsit furcsa, hogy ő nem ugrott egyet sem.

kommentek száma:3tovább

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. August 16. 12:45:59 #25675

Bemancsolás

Sziasztok!

Oszi vagyok, becsületesebben, Austin. Még becsületesebben pedig, Austin du Chateu de Montmirail.
Ifjú belga juhász fiú vagyok, aki kalandos életét napló formájában igyekszik megörökíteni az utókornak.

kommentek száma:0tovább