‹‹‹ vissza Oszi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. September 02. 10:31:28 #25680

2020 szeptember 2

Nemrég nagy volt a nyüzsi nálunk, amit nem teljesen értettem. Mániája az embereknek, úgy hallottam, hogy időnként a lakhelyüket fel kell újítani. Nálunk ez a tetővel kezdődött. Kora reggel jöttek dolgozók hozzánk, akik mint az akrobaták másztak fel, és szedték le a régit. Hatalmas dirrel-durral, megjegyezném. Nem mondom, hogy féltem, de néhol ijesztő volt, na.
Persze fél szemem továbbra is a "behatolókon" tartottam, az a biztos, mert gazdi túlzottan barátságos az idegenekkel. Milyen jól tettem, mert mivel folyton résen voltam, az ebédjükből pár falatot is kaphattam. Árgushaveromat abszolút nem érdekelte ez az egész hajcihő, szerinte nem kell ennek túl nagy feneket keríteni.
Ezután elmentünk csavarogni egyet estefelé a városban, ahol fagyizni voltunk, nagy melegre tekintettel. Kicsit szíven ütött, hogy mindenki német juhásznak néz. Nem, nem, semmi bajom nincs a derék német kollégákkal, hanem énhozzám tessék belga nyelven beszélni, mert az a kicsi ország nekem az óhaza. Persze nem csak nekem, fajtámat tekintve, négyen vagyunk. A rövidszőrű változatok a munkamániás malinoisok. Biztos ismeritek őket, jellemzően ők rendőrök, mentők, katonák, de mindenképpen sokat dolgozók. Vagyok én, a tervueren. Mi sokkal nyugodtabbak vagyunk, nem jár az agyunk folyton valamin, pedig mi is, jobbára dolgozó népek vagyunk. Szeretünk sokat sportolni, kirándulni, de nem kell az egész életedet erre feltenned hozzánk, következőkben láthatjátok, hogy remek partnerek vagyunk akár az olvasásban is. Következő testvéreim a hosszú, fekete kabátot viselő groenendael. Sokszor szó szerint testvéreink, mert például az én papám is, mamám is, ilyen éjfekete szépség.
A negyedik, kicsit elfeledett csapattag a szakállas-szemöldökös kefepofa laekenoisok. Méltatlanul, hiszen hihetetlen jó eszű, okos munkakutyák. Szóval, mi vagyunk négyen a belga testvérek, határozottan nem németek. Farkasok meg pláne nem.

Hozzászólások száma: 0