‹‹‹ vissza Oszi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. September 02. 11:00:27 #25681

2020 augusztus-szeptember.

Nem gondoltam volna, hogy ez lesz az egyik utolsó nap ahol még jó idő lesz. Egyre több az olyan nap, mikor esős idő van, mi tagadás érkezik az ősz. Ennélfogva a kinti mókák bentivé avanzsálnak, vagy rövidülnek, hiszen ki szeret kint ázni?
Rendszeresen szokott gazdi eldugni ezt-azt, nekem és Árgusnak meg meg kell keresni. Ezt csináltuk már erdőben is, sokszor, volt, hogy a gazdi bújt el, volt, hogy gazdi férje, volt hogy gazdi barátja.
Én nagyon élveztem ezt a bújócskázást.
A legutóbbi rally obedience órán is nagyon ügyesen teljesítettem, azokat a feladatokat is, amiket csak egyszer csináltunk, megmutathattam milyen hamar jegyeztem meg, bár amik fejtörést okoztak néhol, azok a megkerülős feladatok. Főleg gazdinak, aki néha elfelejti melyik a jobb- és bal oldala. Javaslom, hamar tanulja meg, mert nagyon ciki. Kis titok, hogy még fürödni is el szoktam kísérni, nehogy baj történjen. Valakinek vigyázni kell rá, ha már a saját kezeit is felcseréli.
Agilityvel való ismerkedés is ritkulni kényszerül, bár gazdi megígérte, egy-két akadályt ácsol majd itthonra is. Addig marad a huzakodás, a labdázás-visszahozás, amit nagyon szeretek, lehet kettesben, lehet hármasban is játszani.
Az ilyen időszakokra, mivel gazdit nem hagyom magára, szoktunk kitalálni közös olvasást. Ez úgy néz ki, hogy odaülök mellé, megnézem mit olvas. Igazából nekem mindegy is, mert nekem a lényeg, hogy gazdi egész testre kiterjedő masszázst szokott adni ilyenkor, aminek a legvége úgyis egy relaxáló-pihentető alvásban végződik, a gazdival szoros együttműködésben.



Hozzászólások száma: 4

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. September 05. 21:38:28 #2131122

Átérzem Brian, abszolút. :D

Írta Crissy93 gazdi (Brian), 2020. September 05. 21:35:52 #2131121

Milyen ügyes vagy Oszi! Gazdira meg vigyázz, az enyém meg tök béna, ezért a wcn is vigyázok rá, bele ne essen.

Írta Koszcsomag gazdi (Oszi), 2020. September 03. 21:50:10 #2131079

Ha bármikor beszélgetni szeretnél, itt vagyok. :)

Írta hoffmannsaci gazdi (Pamacs), 2020. September 03. 16:42:00 #2131075

Szuper! Tanulj csak! Minél többet!
Nálunk anno Csibikét én tanítottam meg mindenre. Amit én tudtam, Ő is tudta. Tudta, hogy kell gazdiékat megőrjíteni a sipolós labdával.

No csak hülyéskedek. Én is meg tudtam őrjíteni Őket ugyanezzel. De mikor beteg lettem, mert lenyeltem a sipolót, s míg végigment az emésztőrendszeremen, s már műtét várt rám, hát gazdikék döntöttek... Soha többé sipolós játék... Szerencsém volt! Az utolsó pillanatban kikakáltam. Pfúúújjjj! Micsoda bűz volt körülötem. Még én is szinte elájultam az illattól. De kijött. Nem kellett megműteni.
Csibikének anyja helyett apja voltam. Ő menhelyi kiskutya. Pedig oly szép volt. S egy szemetesárokban, döglött birka mellett végezte (volna) két testvérkéjével, ha nem találnak rá. Mentették. S 3 nap múlva már nálunk volt. Hogy miért? Mert akkor vesztettük el Gina+ testvérkémet, s én depressziós lettem utána. Mamiék úgy látták, hogy kell egy másik kiskutya mellém. Nem fogadtam el Csibikét. De alig telt egy egy hét, s elválaszthatatlanok lettünk. Tényleg nézz körül a testvérek között. Jenny+, Gina+, Pamacs, Csibike, Pamacs Emlékére.

Kivételes vagy Oszi. Neked írtam először halálom óta...

Oszi! Istenem! Apagazdi is Oszkár volt... talán ezért nyíltam meg...