‹‹‹ vissza Bobby adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Linda976 gazdi (Bobby), 2011. September 14. 22:20:56 #17864

Vérdíj a fejemen!

Kertes házban lakó kutyus vagyok.Amikor kicsi voltam anya mindig azt mondta igazi szabaduló művész vagyok, sokat költöttek rá, hogy a kerítésen belül tudjanak tartani.Már régóta nem kóborolok el, jobb nekem a biztonságos kerítésen belül.Néha kicsit unatkozom mert anyáék dolgoznak. Sokat kergetőzöm a szomszéd kutyákkal a kerítés mentén.Nem olyan régen két macska költözött a szomszédba Mázli barátom érdeklődve figyelte a területére került két betolakodót.A gazdái fogadták be a két macsekot. Amióta ők megérkeztek az én drága barátom élete kicsit megváltozott a gazdái mindig lesték, hogy mit csinál és véletlenül sem engedték az új jövevények közelébe.Apa beszélt a szomszédokkal mert tudta ha a macsekok át jönnek a kertünkbe én szeretnék velük játszani de túl nagy vagyok és erős ezért bajuk eshet.Mázli barátom és én is figyeltük a cicákat, hogyan is lehetne kicsit barátkozni velük.És eljött a múlthét szombat!Reggel amikor még nem volt olyan meleg a házunk háta mögött pihiztem.A szomszédok kint bogarásztak a ház körül és az egyik cica át jött a kertünkbe.Mire a gazdija észre vette már hiába kiabált meg fogtam a macsekot. Hoztam előre a ház mögül, szerettem volna ha rohangászunk kicsit de úgy tűnik a cicák nem olyan erősek mint mi kutyák mert sajnos a cica nem mozdult többet.Anya elnézést kért és mondta, hogy nagyon sajnálja.A szomszéd erre megfenyegette anyát, hogy ha nem fog rám vigyázni akkor bajom eshet mert vérdíjat tűztek a fejemre.Anya megijedt és azóta bent lakok velük a házban.De a történetnek itt még nincsen vége!A szomszéd felesége is úgy gondolja, hogy mi vagyunk a hibásak azt mondta én egy ragadozó vagyok és nem vagyok normális kutya!Ezt én sajnos nem értem mit jelent az, hogy nem normális kutya?Most nem mehetek a kedvenc helyemre a házunk háta mögé a saját kertünkben mert bántani akarnak!Voltatok már hasonló helyzetben, mit lehet ilyenkor tenni?

Hozzászólások száma: 7

Írta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2011. September 16. 06:14:27 #1091692

Bobby,reménykedj!
Hisz a remény hal meg utóljára!
A kedves szomszédoknak ajálok pár kézikönyvet,az állattartásról,hátha rá fognak jönni mi az a "KUTYATARTÁS' és "MACSKATARTÁS"....

Írta Linda976 gazdi (Bobby), 2011. September 15. 17:47:38 #1091395

Köszönöm a hozzászólásokat nagyon kedvesek vagytok anya akárkinek mesélte az esetet mindenki ezen a véleményen volt mint ti.De én sajnos azóta is szoba kutya vagyok és kezdek kicsit unatkozni amikor anyáék nincsenek itthon.Anya próbál megoldást találni, hogy mindenkinek jó legyen de a kedves szomszédokkal nem lehet szót érteni. Csak reménykedni tudunk, bízunk benne hamar meg nyugszanak és végre megint mehetek vissza szaladgálni a kertbe.

Írta pisze gazdi (pisze), 2011. September 15. 16:54:28 #1091288

Pajtinak teljesen igaza van mindenki tartsa otthon az állatait,

Írta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2011. September 15. 15:03:10 #1091196

Kedves Bobby,
véletlenül kattintottam a blogodra,de elolvastam a történetet.
Mit tehetsz te róla?
Te egy ártatlan kutya vagy,aki csak játszani akart.Senki sincsen tisztában az erőivel,nem tudhattad!Egy házőrző vagy!És betolakodóid voltak!!!!!!A "kedves" szomszédok vigyázzanak a macskájukra,és legyenek tisztába azzal,hogy egy kutya ösztönös,és az ő területére nem léphet más,csak a gazdája,más állatnak ott helye nincsen,hisz a házőrző,házőrző,az saját területét őrzi!

Írta Frankó gazdi (Frankó), 2011. September 15. 14:35:22 #1091180

Simbanak igaza van, nem Te vagy a hibás!

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 15. 12:09:03 #1091084

O szegenyke.
Mond meg kedves szomszedodnak hogy mindenki a sajat allataert felelös.
Neked ugyan is jogodban all a "betolakodokat" elüzni es ha ez sajnos komolyabb balesettel is jart,akkor sem te vagy a hibas.Hisz miattad megtettek mindent hogy ne tudjal elszökni,masnal kart okozni.
Szoval ha feljelentenenek,a jog melletted allna.
A macska gazdai sem indulhatnak ki abbol hogy akarhova szökik is az allatuk,mindig epp börrel megussza.
Persze egy macskat sokkal nehezebb csak a sajat udvarban tartani,megakadalyozni hogy ne menjen be mashova.
Neked talan segitene egy anti-vadasz trening,de az is honapokig jaro munka es meg az sem 100% garancia hogy soha nem kapnal el egy macskat sem.
Ez annyibol all hogy egy 8-10 meteres porazra raknak,majd ha mar fixalsz egy allatot mar akkor visszahivnak,megtiltanak a tovabbi lepesedtöl,a vadaszattol.Majd jutalmaznak.
Ezt minden nap kellene gyakorolni hogy megertsd hogy macskara (es egyeb allatra)ne vadassz.

Írta szter930 gazdi (Bubu Emlékére), 2011. September 14. 20:46:52 #1090789

átérzem....sajnos én is most osztottam meg kb10perce egy hasonló blogot...ha kedved van olvasd el az én történetem...