‹‹‹ vissza Luca adatlapjához

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. August 05. 14:49:14 #25540

Szivárvány hídon túl

Ezen a ragyogó napsütéses napon elkellett mennem egy hosszú útra.
Elmentem a szivárvány hídra oda ahol minden kutya kerül miután utoljára be csukják szemüket.
A gazdim is el búcsúzott meg simogatta buksim, az én okos fejemet amit oly sokszor oly gyakran simogatott. Most már csönd lesz, odahaza nem lesz mi meg törje a napi rutint.
Most már örökre ott leszek a gazdik mellett innen vigyázok rájuk figyelem minden lépésüket és várom mikor tölti be az üres űrt egy újabb lelkes eb.
Bizony rövid az életünk de mégis megtöltjük az emberek minden napját.
Így búcsúzom minden kedves ebtársamtól.

kommentek száma:1tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. July 27. 22:25:34 #25537

Napjaim

Szépen lassan telnek napjaim, nagyon sokat alszok igyekszem minden erőmmel itt lenni, de nehéz étvágyam csekély, kedvem sem jobb.
Egyszer megszünik mindez, de azokra a napokra emlékezni kell amikor kint bolondoztunk, játszottunk, sétáltunk, aportíroztunk, macskát kergettük, kertészkedtünk vagy csak élveztük a hideg telet, a téli napsütést ezek mind olyan dolgok amik megtöltötték az életem, és szinesítették a minden napjaim.
Mind ketten boldogan élveztük egymás társaságát, éppen ezért ha én nem leszek már akkor boldogan át adom a helyem másik fajtársamnak, neki is jusson abból a túláradó szeretetből és gondoskodásból amit én kaptam.

kommentek száma:1tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. July 06. 23:12:28 #25530

Dr.

A napokban meg látogatott egy doki jót is és rosszat is mondott, azt mondta ha fiatalabb lennék öt évvel simán jobb életem lenne, a ketyegőm meglehetősen igen jól működik azt mondta korombeliekhez képest pici zörej van lenne lehetőség javítani állapotomon. Igaz két vizsgálat lenne hátra. Lelkileg a gazdim le van törve biztatóm hozzon jó döntést. Ártatlan élet felett dönteni nehéz, nekem nem mert engem az ösztön vezet.

kommentek száma:0tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. July 03. 12:08:36 #25529

Sors

Elkövetkező napok nehezek lesznek a gazdik számára ugyanis szivárványhídon lehet át kell kellnem, ugyan én nyugtatom őket hogy erős vagyok de mégis úgy gondolom bölcs döntés fog születni akár mi legyen is a vége. Boldog voltam leszek mindig is talán nemsokára látni fogom Gömbit és Natasát régi jó barátaimat, újra játszhatok velük mint régi ifjú koromban. Gazdik ne aggódjatok én ha át megyek jó helyre kerülök ugyanis "minden kutya a mennybe jut'.

Minden társamnak üzenem legyetek jók és vigyázzatok magatokra.
Amit magam mögött hagyok majd az a világ minden kincsénél is többet ér.

kommentek száma:2tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. June 07. 22:38:35 #25527

Útolsó napjaim

Bizony bevallom hogy f lek hogy mi van azon a bizonyos szivárvány hídon túl

Szivárvány hídon átkelve
N zek vissza letemre
Tegnap volt mikor megszülettem
Mára meg már megöregedtem
Lomha járás fürge farok
Gazdi máris bel m karol
Maradj mondja n kem
Szem be n zek sz pen
Remeg lábam menn k rted
Gazdi szive dobban rtem
Botlok ugyan jobbra balra
Lohol gyorsan rajta rajta

kommentek száma:2tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. May 21. 21:32:11 #25525

Napjaim

Bizony az utóbbi időben kicsit nehezebb lett az letem de körülményekhez k pest jól vagyok, idén töltöttem 15- ik szület snapomat, bárcsak örökk élhetn k akkor mindig boldog lennék a gazdival, sajnos elöbb vagy utóbb elválnak útjaink igy minden nap mikor meglátogat a gazdi akkor jó rzéssel s örömmel tölt el az hogy m g itt vagyok.
15. évem alkalmából a gazdim meglepet egy speciális kanapéval amire könnyedén fel s le tudok szálni ugyanis mozgásom az utóbbi időben nehézkessé kezdet válni bizony a kor velejárója. Nem csoda ilyen nagy szeretett elbirni nehéz s minden eb társam hozzá tudna szokni hisz napról napra a mának élünk. Minden perc minden másodpercet ki kell használni a gazdival mert bizony egyszer átkell kellnem, kelnünk azon a bizonyos szivárvány hídon ahol boldogan futkorászhatok ebtársaimmal. Azt rzem az utolsó napom lesz a legnehezebb. Addig meg boldogan csóválom majd a csóválni valót.

kommentek száma:1tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. March 12. 19:49:59 #25501

Időjárás

Sziasztok barátaim!

Utobbi időben ezek az időjárási anomáliák meg viselnek. Kicsit félek a nyártól ugyanis a nagy meleg nem tartozik a barátaim közé jobban kedvelem az ilyen hűvösebb időjárást. Ilyenkor sokkal aktivabb vagyok, még a korom ellenére is.

Újabban esténként jut idő egy kis játékra nagyon szeretem, egy kis bunyó a gazdival mindig jó buli és mindig én nyerek. Hiába ki tudna engem legyőzni belenézek a gazdi szemébe ésazonnal elolvad tekintettemtől. Így én győzök mindig, a jutalom sem marad el; a labdát én birtoklom a következő menetig. Sosem harapom a gazdáimat csak mindig meglepem az orommal, hideg nedves nozi.

kommentek száma:0tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. February 16. 21:21:13 #25490

Tavasz

Az idő kedvez jól esik ez a kellemes hőmérséklet, én is élénkebbnek érzem magam. Energiám van ugrabugrálni gazdi is jön szorakozni velem vigyázrám ne unatkozzam.
Mivel ilyen szépen süt a nap mostanság kedvem van egyre többet a teraszon lévő fotelomban szunyokálni. Ez a tavasz illat meg bolondít.

kommentek száma:0tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. February 15. 18:03:09 #25489

Minden a régi kerékvágásban

Mai nap végre láthattam a gazdit nem volt túl boldog, de én az voltam végre megint minden a régi, újra jönnek mókázás és szorakozás bár kicsit visszafogott volt. Jól esett hogy meg dögönyözött én újra meg újra igényeltem.

kommentek száma:1tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. February 14. 15:40:52 #25488

Hiányzik

Napokóta nem láttam gazdám, nincs móka kacagás de titkon bizom hogy újra rendszere lesz napjaimnak. Hiányzik a szeretette, gondoskodása és jelenléte.
Amióta nem jelentkeztem be azóta rosszalkodtam ugyanis megszagtem a szabályt, kaptam a lehetőségen és elszöktem mikor gazdám csak azt szerette volna, hogy közelében legyek de annyi szag illat volt nem tudtam ellenálni a kisértésnek hová vezet merre visz, ennek eredménye újra meg kellett tanulnom a rendet, nem mehetek csak úgy ki a kapun. Gazdim türelmes volt és újra megtanította nekem a rendszert nem bántott csak dicsért jó adag dögönyözéssel.

kommentek száma:3tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. February 09. 20:43:38 #25485

Napjaim.

Ugyan életem vége fele járok, egyszerre vagyok boldog és szonorú. Boldog vagyok mert a m nak élek a gazdim gondoskodik rólam nap mint nap, mindent megtesz hogy kedvemben j rjon, én is boldoggá teszem, örömöt okoztam neki, jelenlétemmel és vidám természetemmel.
Szomorkodom hogy egyszer elválnak útjaink de én mindig mellette leszek ott mert szeretem.
Félek hogy egyszer nehéz döntést kel majd megtenni a gazdámnak érzem rajta, de addig is boldoggá teszem. Mindrn nap ahogyan ő teszi. Szeretettből.
Megtanítottam a felelőségre, szerertettre következetességre, játékosságra és türelemre.
Gyorsan szalad az idő tavasszal nem tudom mi vár rám de biztos ezen év nem valószinű hogy, boldog lesz. Addig is örömmel és lelkesedéssel vágok bele minden nap.
Korom hétről hétre kivül is látszódik. Belül még az a fiatalság vagyok mint amikor ide kerültem gazdámhoz.

kommentek száma:0tovább

Írta Tomi113 gazdi (Luca), 2019. January 19. 19:12:12 #25475

Gazdim és én
Történetem mikor írom immár aggastyán vagyok, koromat meghatározni nehéz mert emberi éveket számolva immár 15 felé vészesen közeledek, de fizikailag még mindig ifjúkoromat élem remélem még eltölthetek egy-két évet ezekkel a gazdikkal.
Bemutatkozásom: Nádasszegi Arany (Luca)
Születési idő és helyszín; 2004. Május 6. Magyarország


Hol is kezdjem nem is tudom, csak feltételezésbe tudok és a szimatomban bízva elmesélem történetet mely rólam és gazdáimról szól. Én még csupán tervben voltam, de már magzat koromban homályos zajokat észleltem.
Ám egy nap kikerültem a biztonságot jelentő meleg helyről egy hideg helyen ahol sok testvéreimmel együtt új kalandba kezdünk. Teltek múltak a napok és elkezdtem hallani hangokat hasonlított valamire mert mintha már éreztem volna valahol. Ezen hangok nagyon furcsák voltak, be- be ... kik azok akik ezt hangoztatják?! Ahogy teltek múltak a napok én úgy gyarapodtam egyre kerekebb lettem. Egy nap valamiféle újabb csodálatos de megdöbbentő dolgot érzékeltem nagyon érdekes volt mert nem zaj mert azt hallom de mégis érdekes mert nem tudom mi de nagyon gyönyörű és nap-nap után kezdtem hozzá szokni édes anyám a fülembe súgta hogy látod ezen világot fel fogod fedezni. Hozzá szokva a új helyzethez újabb napok hetek teltek el.
Egy szép napsütéses hűvös de nem túl hideg napon egy új ismeretlen dolgot láttam testvéreimmel kiváncsian néztük mit csinál, oda ment ahhoz a fekete rácsos drótos kerítéshez s össze gomolyodott.
kommentek száma:0tovább