‹‹‹ vissza Dominika adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Valimami gazdi (Dominika), 2016. June 30. 22:11:28 #25063

Már megint orvoshoz vittek!!!

Hallottatok ti már olyat, hogy egy kutyát azért visznek orvoshoz, mert túl jól viselkedik??? Mert hogy képzeljétek, velem ez történt...

Amikor beteg voltam, nem volt szabad felizgatom magam és sétálni se jártunk, mert szörnyen felhergelt a sok, kertekből rám kiabáló kutya. Ha elmentünk otthonról, az szinte kizárólag csak orvoshoz menést jelentett, amitől anya mindig ideges, feszült volt, ezt én is megéreztem rajta és én is ideges voltam. Húztam, rángattam,képtelenség volt velem az utcán közlekedni.

Otthon közben kialakult egy rendszer, ami szerint teltek a napjaink. Mindig tudtam, mikor mi következik és ha valami eltért ettől, gyengéd bámulással próbáltam figyelmeztetni anyát. Ilyenkor nevetett és azt mondta, igazad van. Megtanultam azt is, ha kimegyünk a teraszra enni, mindig előbb anyának kell kimennie, aztán megyek ki én is.
Idő közben egészségesnek nyilvánítottak, így anya újból megpróbált elvinni sétálni. Én meg megpróbáltam maximálisan megfelelni az elvárásainak, nehogy megint visszaforduljunk a kapuból. Nem ugráltam a póráz láttán, megvártam míg anya előre megy a bejárati ajtón és hív maga után, a kapunál ugyanígy. Anya csak ámuldozott, hogy átültettem a teraszra kimenetelnél tanultakat. Hát még amikor az utcán is szorosan a lába mellett haladtam, lazán lógó pórázzal, épp csak két ujjal kellett fognia.

Miután két héten keresztül ez minden nap megismétlődött a sétáknál, ezért elvitt az orvoshoz.
Igaz, a doki bácsi azt mondta, ez nem is olyan hülyeség, mert lehet tünet ez is.
Hosszan hallgatta, mi van odabent, de azt mondta, semmit nem hall, minden rendben van.
Végül anya arra a megállapításra jutott, ha nem betegség tünete a viselkedésem, akkor biztosan megéreztem, hogy ő már nem ideges, mint amikor még beteg voltam, és rám is átragadt az ő nyugodtsága.



Hozzászólások száma: 6

Írta hoffmannsaci gazdi (Csibike), 2016. July 04. 13:13:58 #1801194

Dominika!

Nagyon szépen köszönjük a beszámolódat. Először a címe miatt majd frászt kaptam, aztán, ahogy olvasta kétlábúkám, megkönnyebbültem.
Nagyon ügyes vagy Dominika! Lényeg, hogy nem vagy beteg! Igen! Van abban valami, ha orvoshoz visznek, akkor kétlábúka idegessége miatt valami átáramlik belénk, s megérezzük, s akkor rosszalkodunk, elbújunk, négy lábbal szántjuk az aszfaltot, nem akarunk menni, rángatunk, visszafordulnánk. De bezzeg, amikor a Margitszigetre megyünk, akkor mindennek nyoma sincs. Nálunk ugyanez van az orvoshoz vitelnél, s ugyanez van amikor kutyakozmetikába visznek. Oda valahogy nem akaródzik mennünk. Pedig a héten is megyünk! Mégpedig doktorbácsihoz! Már kétlábúka megbeszélte, de még nekünk nem szabad tudnunk róla. Jól meg fognak kínózni. Mindhármunkat! Fogkőlevétel lesz! Zriányolok! Az én fogaimhoz még senki nem nyúlt! Nem is ajánlom! Legalábbis míg ébren vagyok! Majd beszámolunk róla!
Ölel kisbarátnőd: Csibike

Írta gombika gazdi (Rocky), 2016. July 03. 20:15:28 #1800951

Drágaságom te az okosságoddal ijesztetted meg a Mamidat,de nagy örömmel olvastuk,milyen okos kutyus lettél és egészségileg is minden rendben!
Nagyon szép vidám napokat kívánunk!

Írta Angeelina gazdi (Angelina emlekére), 2016. July 03. 12:06:14 #1800880

Drága Dominika!

Nagyon örülünk a jó hírnek.

Most csak jó dologért voltál a dokinál.

Bízunk benne ,hogy így is marad minden .

További jó egészséget kívánunk.

Írta kincseim2 gazdi (Bundi), 2016. July 03. 11:36:52 #1800875

Nagyon örülök Drága Dominika , hogy egészséges vagy .Megértem Gazdikád aggódását .Mamikád meg nyugodhatott , hogy nincs semmi baj .Egyébként pedig ha túl jól viselkedik a kedvenc bizony okot ad arra hogy orvoshoz kerüljön , lehet valamilyen betegség jele is .Sokat gondol rád Gombika a Szivárványról .Mi pedig Mamival millió puszit küldünk :Bundi és Mami

Írta zsazs gazdi (Mizi), 2016. July 01. 13:55:45 #1800593

Gratulálok drága barátnőm, hogy nyugodt voltál a séták alatt és úgy mentél anyukád mellett, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Nagyon ügyes vagy, hogy megtanultál szépen sétálni.
Nem baj, hogy elmentetek a doktorbácsihoz, így legalább kiderült, hogy nincsen semmi bajod, csak rendes kutyus van. Ezáltal anyukád még nyugodtabb és ettől Te is még nyugodtabb leszel és kiérdemled a dicséretet.
Vigyázzatok magatokra!!!!
Puszika Nektek!

Írta hoffmannsaci gazdi (Pamacs), 2016. July 01. 12:13:27 #1800581

Ujjjééééé! Dominika szépen sétál pórázon anyájával. Szupi! Dominika ügyi!
De szerintem ez Dominika születésnapi ajándéka kétlábúkájának. Miért épp most? Most a szülinapodon! Hát persze, hogy Te ajándékoztad meg anyáját ezzel a szép viselkedéseddel. Maradjon így, s élvezzétek egymás társaságát még nagyon, de nagyon sokáig!

"öreg" barátod: Pamacs és testvérkéim