‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. December 30. #1054

Tüzijáték?

Sziasztok!
zsömle fél nagyon a tüzijátéktol, és holnap újévkor nem leszünk itthon. már szó volt róla, hogy mamámra bízzuk, de nemtudom mitcsináljunk, vele.

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rexsona gazdi (Szultán), 2011. December 31. #6298

Sziasztok. A gazdi az idén először adott nekem is nyugtatót.Szerintem ha adtok is neki be kell zárni egy biztonságos helyre.Én most kicsit kába vagyok de nyugodtan fekszem az előszobába ,nem ugrok fel minden durrogtatásnál/ amiből van bőven/.Így legalább nem élem meg stresszesen az egész szilveszter éjszakát.BUÉK mindenkinek,

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2011. December 30. #6286

Lehet neki adni nyugtatót,általában Frontint szoktak adni.De ezt állatorvossal kell megbeszélni,nehogy sok legyen amit beadtok neki.
Ha már nem tudtok beszerezni nyugtatót akkor zárjátok be egy olyan helyre ahonnan biztosan nem tud kimenni.Sok kutya félelmében elszökik ilyenkor.
Ha vele vagytok,nyugtatni nem szabad,mert a kutya úgy éli meg a nyugtatást,hogy dicséretet kap,tehát jól viselkedik ha fél.A nyugtató simogatástól nem fog elmúlni a félelme és ugyan úgy fog félni.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2011. December 30. #6280

Hát, ha nagyon fél lehet hogy az lenne a legjobb ha az állatorvostól kérnétek valami enyhébb nyugatót, és az utasításai szerint beadnátok neki.
Semmiképp nem jó egy félős kutyát egyedül hagyni az udvaron szilveszterkor, mert az ilynkor elszökött kutyák nagyon kis %-a kerül meg.
Szerintem mindenképpen a házban legyen. Ha nincs is lenyugtatva, nem tud elszökni.

Válaszolta Bálint_Reni gazdi (Sába), 2011. December 30. #6279

Szerintem jobb lenne, ha magatokkal vinnétek-már ha olyan helyre mentek ahol nincsen majd kitéve közelebbről a zajoknak, a tömegnek( pl. utca)
Jobb ha ilyenkor a gazdi nyugtatja,minthogy egyedül legyen a lakásba félelmébe.