‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. January 14. #1084

Hogyan tartsunk kint egy másfél éves shar-pei-t, ha ezidáig benti kutya volt?

Egyik rokonom (nagynéném) eddig bent tartotta a kutyáját, egy shar-pei-t, most viszont kisbabát vár, és az orvos azt mondta, hogy a kutya nem maradhat a házban, mert veszélyes a babára. a kutya száraz, esőtől és széltől védett helyet kapott az udvaron, és napjában kétszer kap enni, ugyanazt, amit az 5 éves, normál testalkatú roti. mi lehet a baj?talán fázik? nagyon féltem őt. egyébként egészséges, játékos kutyus.

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. January 14. #6443

Meg ilyet en sem hallottam.Batyamek 2 kutyat tartottak lakasban kisbabaval
Unokaöcsemnek semmi baja nem lett,ma mar 8 eves es egeszseges,es szinten 2 kutyaval elnek ismet.(Az öreg kutyak sajnos mar meghaltak)

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. January 14. #6441

Figyelj, sógornőm veszélyeztetett terhes volt, és még jót is tett neki, hogy a kutya vele volt a lakásban, jelezte amikor beindultak a jósló fájások, és alapvetően is sokkal kiegyensúlyozottabbá,nyugodtabbá tette őt a jelenléte, az érzelmi hullámvölgyek ellenére is.

ha ennyire félnek a dologtól, akkor keressenek neki olyan gazdát, ahol nincs a falkából kitaszítva.

A kutya érdekében ez a legjobb amit tehetnek, nem az, hogy kivágják az udvarra.

Minden napos, folyamatos törődés, közös játék szükséges ahhoz, hogy teljes értékű falka tag legyen, ha nekik nincs erre idejük, meg féltik a kicsit, akkor mielőbb jó gazdát kell találni a kutyának, ne szenvedjen hónapokon át.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. January 14. #6436

Kint nem tartanám semmiképp. Főleg mert a kutya nem hülye. Össze fogja kötni, hogy ő ki lett rakva a falkából pedig nem csinált semmi rosszat, és ezzel egy időbe érkezik egy új lény is.

Ha ennyire nem tisztelik a kutyájuk igényeit, inkább adják olyan helyre ahol rendes tagja lehet a falkának. De inkább azt javasolnám nekik, hogy minél több orvossal beszélgessenek el erről a témáról, rengeteg családban van együtt kutya és gyerek.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. January 14. #6432

lelkileg viselte meg, ez a legnagyobb büntetés számára ha kizárják a falkából.

Több ezer sőt millió nő szült úgy gyereket lakásban, hogy kutya volt mellette, és semmi gond nem volt. Hülyeséget mondott az orvos.

Nem kell a kutya gyomrába turkálni, és semmi gond.