‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. January 18. #1091

Igaz hogy a kistestű kutyáknak nem szabad zsíros, fűszeres ételt, csontot, tejet adni?

Minap kaptam egy e-mailt egy állatorvostól, amiben ez állt:
kistestű kutyákra leselkedő veszélyek
sokkal gyakoribbak a kiskutyáknál a bélgyulladások, sokszor különös kiváltó ok nélkül. hányással és hasmenéssel járnak. kerüljük a hirtelen váltásokat az etetésben, ne adjunk zsíros, fűszeres ételt, csontot, tejet. a legjobb mindig, kutyatápot adni, léteznek direkt kistestűeknek kifejlesztett eledelek is. sajnos náluk fordul elő a leggyakoribb szerzett szívbetegség, a billentyűelégtelenség is.

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+7

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta pussycat_judy gazdi (Lucy), 2012. January 25. #6577

Főleg csirke csontot nem. mert meghalnak a beleit átszúrhatja, leginkább a kicsiknek.
A legjobb ha a kutyus rászokik kicsiként a száraz tápra, mert a konzerv ha jó minőségű is okozhat bajokat fogkő, gyomorbetegségek ha érzékeny a kutya nálunk Lucy az. Végre megtaláltuk a menüt amit szeret és jó is Royal c táp neki való csirkehús rizs répa...
Mindenképp orvos véleményére adj, ők bármire válaszolnak.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. January 18. #6474

Nagy kutyáknak sem, sőt semmilyen kutyának nem szabad fűszeres,zsíros ételt adni.
Kizárólag az az elfogadható, amikor külön számukra van főzve natúr rizs,tészta, zöldségek, és hús.

Olyan hús, melyben nem csöves csontok vannak.

egyenesen MÉRGEZŐ kutyák számára a kakaó, (és minden olyan amiben benne van,tehát sütik,kekszek stb.) , szőlő, zsíros,fűszeres ételek stb.

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2012. January 18. #6472

Igaz! Nem csak a kistestű kutyákra, a nagyokra is. A csont ( nagy testűnél lehet velős csontot adni főve) különösen a csirke combcsont veszélyes mert hegyesre törik és kiszúrhatja a kutyus beleit vagy gyomrát. Kicsi kutyusoknak lehet kapni kemény rágcsálnivalót,ez még a fogakat is tisztítja.A tejtől hasmenésük lesz, a fűszeres ételek pedig olyan ártalmasak mint az emberre.A legjobb a számukra kifejlesztett száraz táp,ebből is a minőségi.Lehet keverni húslével,tésztával,rizzsel,joghurttal és mellé sok friss ivóvizet.