‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. February 11. #1149

Hogy tanitsam meg a kutyamnak,hogy szepen setaljon mellettem?

Amikor setalni megyek a kutyammal o mindig rancigalja a porazt es nem jon mellettem.hogy tanitsam meg neki hogy mellettem jojjon?

kategória: kutya, válaszok száma:11, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta gabeszka02 gazdi (májló), 2012. February 12. #6799

Szia!Azt ajánlom, hogy a pórázt vedd rövidre és ha ő menni akar nem tud.Amikor már nem húzz annyira egy keveset engedhetsz a pórázon.
Jó kutyasétáltatást!

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 11. #6789

Kertben gyakorolj vele jutalomfalattal, közös játék legyen minden nap, nem kötődik hozzád, nem tisztel, ezért nem megy oda ha érdekesebb dolgot talál, ezért húz.

pluszban nézz utána interneten annak, hogyan kell gesztus evést csinálni, és gyakoroljátok minden etetésnél!

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 11. #6781

Nem fojtja meg.

kerten belül ha hívod oda megy? ülni tud? Nevére hallgat már?


Ezek az elsődlegesek, ha ezek már mennek, akkor lehet a lábnál követést tanulni.

Séta közben, ha húz a kutya, határozottan hátra arc, rántsd kicsit magaddal, és indulj ellenkező irányba. Ha ismét húz, megint hátra arc.
Eleinte pár méterenként forgolódni fogtok, de hamar megtanulja.
Ne ráncigáld, ne szidd, ne magyarázz neki, csak némán fordulj meg, indulj másik irányba.

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. February 11. #6776

bocsi Fojtó :D mindkét karikába akaszd majd be a karabinert!!és tényleg nagyon jó!!egy kiképző ismerősöm ajánlotta nekünk is és bevált!!remélem megoldódik a problémád!!ha gondolod majd számolj be róla :)

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. February 11. #6775

A fojtónyakörv sok kutyánál bevál. Én is ajánlom. ;)

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. February 11. #6774

nyakörvben nekünk ez vált be nagyon!!!!!!és nagyon jóóó!!!
http://galpetshop.hu/images/product/1370_ef482a_pv/public/kutya/nyakoerv/kikepzo-nyakorv/ferplast-chrome-csp40128-lanc-fojtonyakorv-4.jpg a neve ne ijesszen meg mert én nem folytóra szoktam rakni és mégis bevált!!

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. February 11. #6772

szia!le írom amiket én alkalmaztam és amiket tanultunk suliban!!én amit csináltam az az volt,hogy teljesen kiengedtem a pórázt és ha messzebbre ment mint amit én akartam akkor megálltam és a bal combomat ütöttem és mondtam neki,hogy lábhoz!!addig nem indultam el amíg nem jött oda a lábamhoz!!sajnos hosszadalmas folyamat mert volt,hogy 5-6szor meg kellett állnom vagy a másik,hogy ha nagyon előre tör,akkor gyorsan irányt váltasz!!!de ehhez az kell,hogy ismerd a kutyád mozdulataid és mielőtt kitörne vagyis előre akarna menni,akkor te irányt váltasz!vagy még egy hogy sétánál ha előre megy rántasz rajta pár aprót és mondod neki a lábhoz vezényszót!!előbb utóbb rájön,hogy a gazdi lába mellett menni a kellemes de ha elkalandozik jön a rántás!!a nyakörvet is jól meg kell hozzá találni!!nem mindegyik jó kiképzésre!!