‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. April 15. #1318

Miért megy neki?

Sziasztok!
a kutyám: szipi,amikor kimegyek snoopy-hoz és hívom,szipi is jön vele,és amikor már majdnem odaérnek hozzám,szipi nekimegy snoopy-nak és közben morog rá.rákiáltani nem merek szipire,mert rám is képes morogni.szegény snoopy,meg amikor nekimennek a hátára esik és visít.ez engem nagyon kezd zavarni,hogy a semmi miatt megy neki.erről,hogy lehetne leszoktatni,vagy csinálni valamit vele?
a válaszokat előre is köszi!

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 19. #7741

Figyelj Snoopy!-most igazából TE tehetsz róla hogy ilyen a kutya.
A kutya olyan lesz amilyennek te neveled illetve amilyennek nem neveled.
De még mindig azt tudom mondani,hogy vidd el egy szakértőhöz,mert mint mondtam,nem minden esetben ugyan úgy kell ejárni,és lehet nagyobb kárt okozol mint ami előtte volt.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 16. #7691

Nincs olyan, hogy "olyan természetű", csak olyan van, h "nem megfelelően nevelt". Az én kutyáimon is van ám még mit csiszolni, de családtagot megmorogni - na az elképzelhetetlen bűntett. Ha pedig Anyukád kutyája a saját kutyádat bántja, miközben te odahívod magadhoz: na az tönkreteheti a kutyád behívhatóságát is, és a te megbízhatóságodat, tekintélyedet a saját kutyád szemében. Szipi ezzel is a hatalmát fitoktatja. A morgás után pedig jöhet a harapás is akár.
Szakemberhez kell fordulnotok. Bár, nyilván akkor ez Anyukád döntése, de attól, mert Neki megfelel az a mód, ahogy vele a kutyája bánik, te még felépítheted a tekintélyedet a kutya előtt, hisz a rangsorbeli vitákat úgyis az egyes személyeknek kell elintézni.

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 16. #7684

Ahhoz,hogy a kutyád szemében Te legyél a falkavezér,néhány alapvető szabályt be kell tartanod.
A kapun,ajtón sose a kutya megy ki először hanem te.
Először mindig te eszel majd csak azután a kutya.
Ha haza érsz nem köszöntöd rögtön,hanem kb 10 perc elteltével hívod csak oda magadhoz.Nem szabad elköszönni tőle!!!!!!! A farkasoknál sem kér engedélyt a falkavezér,hogy elmehessen.
Fontos,hogy akármilyen tevékenységbe fogtok,azt mindig te kezdeményezd ill. te fejezd be.
Ha valamilyen parancsot kiadsz (pl.ül) az mindaddig érvényes amíg ezt meg nem változtatod (pl fekszik).Mindig a falkavezér dönti el,hogy mikor és mit csináljon a falka többi tagja.
Szidni csak akkor szidd ha pont rajta kapod a "rossz tetten" és a szidás mértéke legyen arányos a kutyus elkövetett "bűnével" és a dicséret is a helyes viselkedéssel.Fontos a pozitív megerősítés!
Büntetésként alkalmazhatod a falkából való kizárást pl. a helyére küldöd ha rossz volt,vagy kizárod a szobából stb. és nem kommunikálsz vele semmiféle módon.
A sétáltatásnál mindig arra menjetek amerre te akarod,nem amerre a kutya akarja.
Természetesen ez nem azt jelenti,hogy ha elkezd szaglászni valahol,te rögtön húzd el,neki is szüksége van az ingerekre.Ilyenkor "újságot olvas"
DE sose engedd,hogy a póráz megfeszüljön!
Ha mégis megtörténne,rögtön állj meg és addig ne indulj el,amíg a póráz nem lazul.

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 15. #7673

Ahogy Delinke mondja,a kutyák gyakran a gazdi fejére nőnek,és azt hiszik,hogy ők a falkavezérek.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 15. #7672

Ha a saját kutyád rád mer morogni, az nagyon nagy baj. Az alap probléma az, hogy Szipi kutyád a domináns fél, Te az ő tulajdona vagy (szerinte), a másik kutyád ne is közelítsen hozzád. Hosszú lenne itt taglalni azt, hogy miképp állítsd helyre a vezető szerepedet (vagy miképp szerezd meg azt), de ezeknek a problémáknak pontosan ez a forrása. Olvass olyan könyveket, melyek foglalkoznak ilyen problémával (pl A jól nevelt kutya című könyv), és/vagy keress fel szakértőt (pl menj el egy kutyaiskolába).

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 15. #7671

Milyen neműek a kutyáid?
A kutyák egymást között hierarchiát (rangsort) alakítanak ki.
DE elméletileg te vagy a falkavezér,ezért neked mint alfának le kellene tudnod állítani a harcot.

Én azt ajánlom mutasd meg egy szakembernek,mert nem minden esetben kell ugyan úgy eljárni.