‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. June 27. #1558

Most akkor szerintetek mit csináljak?

Az a helyzet, hogy nagy baj történt két hónapja. séta közben ok nélkül egy részeg ember megtámadott engem és dominó autómatikusan nekiszökött. nem történt semmi komolyabb baj. egy ideig vigyáztam, hogy hogyan sétálok vele, de mostmár rendszeresen elengedem. 2 hete jött szembe velünk két strác és nekik futott, nem támadta őket, de azért jól megugatta. és most ezt csinálja, ha meglát valakit, akkor ugatja őket.nemharap meg senkit,de azért elég ilyesztő .mit csináljak? hogyan szoktassam le róla?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. June 29. #8656

Szia!
Úgy látszik a rossz élmény miatt lett ilyen ellenséges az emberekkel. A legjobb védekezés a támadás elvén jár el a kutyád.
Mindenképp szakember segítségét javaslom, mert az ilyen esetekben sokat számítanak a fel sem tűnő apróságok (hangsúly, testtartás, gyorsaság, a reagálás ideje) amiket egy külső szemlélő jobban láthat és figyelmeztethet arra, mire figyelj.
Addig is szerintem maradjatok a pórázas sétánál és annál, hogy a séták ne csupán a fizikai lefárasztásról, hanem a szellemi fárasztásról is szóljanak. Ezt sok-sok feladattal tudod megoldani. Persze ezeket úgy kell alakítanod, hogy ne monoton, unalmas dolog legyen a kutya szemszögéből, hanem élvezet. (sok játék jutalmazásul, egy-egy feladatot ne csináljatok túl sokszor, fontos a pozitív befejezés. Ha látod, hogy már nem olyan nagy a hév, unja a dolgot, vess véget a gyakorlatozásnak, mielőtt ő döntene úgy helyetted, hogy elég volt.)

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 28. #8628

Menj el vele kutyaiskolába, ahol segítenek megoldani a problémát. Addig is: ha bárki szembe jön veled, akkor fogd pórázra, hogy biztos kontroll alatt maradjon. Lehet hosszú póráz is. Az nagyon nem vicces, ha valakit séta közben megrémít egy nagytestű kutya, mindenképp el kell kerülnöd, hogy esélye legyen ezt gyakorolni, még azelőtt vedd pórázra, hogy ő észrevenné a közeledőket! A figyelemelterelés nagyon jó módszer, alkalmazd, de ha már produkálja a nem kívánt viselkedést, akkor ne jutalomfalattal. Csináltass vele néhány egyszerű gyakorlatot, miközben elmennek mellettetek, vagy játszatok valamit.
Ám az elfordulgatást semmiképp sem ajánlom, semmit nem érsz vele, ha már rajta van a másik emberen. Ha már "megtámadott" valakit, akkor oda kell menni, meg kell fogni a grabancánál és meg kell büntetni. A megelőzés a legfontosabb. Nálunk pl az ilyen kutyák miatt tesznek le a környéken a lakosok mérgezett húst... Ezért vedd pórázra. S menj kutyaiskolába.

Válaszolta KakasAdrienn gazdi (Lili), 2012. June 27. #8627

Tereld el a figyelmét vagy a kedvenc játékával vagy kis jutalom falattal vagy amit szeret és ha nem válik be akkor amikor el kezd ugatni fordulj az ellenkező irányba és után vissza és ha megint ugat akkor megint az ellenkező irányba.és persze ha nem ugat dicsérd meg.